Tim Celen maakt het waar!
Volledig scherm
Tim Celen maakt het waar! © SWPix.com/Simon Wilkinson

G-wielrenner Tim Celen schenkt België eerste gouden medaille op WK para-cycling

HamG-wielrenner Tim Celen (23) uit Ham is in Cascais (Portugal) wereldkampioen geworden. Op het Estoril-autocircuit was hij in de sprint de sterkste uit een groep van vijf. Het is de derde medaille voor Paralympic Team Belgium op dit WK. Voor het eerst kleurt deze goud. “Ik wil heel graag mijn ouders, broer en het hele team bedanken. Zonder hen was dit nooit gelukt”, reageert Tim emotioneel. 

 1. Louis Boeckmans (98), een van de laatste overlevenden van het Fort van Breendonk, overleden: “Steeds droeg hij de boodschap uit dat de geschiedenis zich niet mag herhalen”
  laakdal

  Louis Boeckmans (98), een van de laatste overleven­den van het Fort van Breendonk, overleden: “Steeds droeg hij de boodschap uit dat de geschiede­nis zich niet mag herhalen”

  Louis Boeckmans, een van de allerlaatste overlevenden van het Fort van Breendonk en de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog, is zondag op 98-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. De ereburger van Laakdal ging tot voor kort nog regelmatig in scholen getuigen over de gruwelijkheden die hij had meegemaakt, opdat die nooit zouden vergeten worden. “Op het einde van zijn verhaal kwam het er altijd op neer: zorg ervoor dat je dit elkaar nooit meer aandoet.”
 2. RESTOTIP. Plantaardige lunch en zoetigheden met liefde bij ‘In ‘t Grün’
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP. Plantaardi­ge lunch en zoetighe­den met liefde bij ‘In ‘t Grün’

  Nu alle horeca-uitbaters eindelijk weer mogen doen wat ze het liefste doen, kan ook de droom van de Zonhovense Noura Khenfi (33) uitkomen. Zo opende ze afgelopen maand haar eigen, gloednieuwe zaak ‘In ‘t Grün’ in de Hasseltse Ridderstraat. Een plek waar voortaan elke Hasselaar en passant kan genieten van plantaardige lunch en gebak, met liefde gemaakt door de kersverse uitbaatster zelf. Wij proefden alvast met plezier.