De Liberale Dames van Ham en Open vld Ham kochten deze levensnoodzakelijke producten voor een bedrag van 300 euro en doneren dit bij de doneerbox.
Volledig scherm
De Liberale Dames van Ham en Open vld Ham kochten deze levensnoodzakelijke producten voor een bedrag van 300 euro en doneren dit bij de doneerbox. © RV

Doneerbox in VrijeTijdsPunt moet probleem van menstruatie-armoede aankaarten

HamOp maandag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De gemeente Ham en de Hamse Integratieraad willen dit jaar het probleem van menstruatie-armoede aankaarten, en startten een inzamelactie van maandverbanden, tampons, inlegkruisjes en cups. 

 1. Architectenbureau is nu ook exporuimte
  Hasselt

  Architec­ten­bu­reau is nu ook exporuimte

  Aan de Kunstlaan kan je tegenwoordig terecht voor kunst en culinair genot. Het Hasseltse architectenbureau opent immers ‘Brousse’, een ruime waar expo’s vertoond worden in combinatie met de mogelijkheden tot ‘foodsharing’. De Hasseltse kunstenaar Stefan Peters beet zaterdag met de vertoning ‘Locus Amoenus’ de spits af. Vroeger werd de exporuimte gebruikt door BNP Paribas, tot deze twee jaar geleden werd aangekocht door het architectenbureau. De expo van Peters loopt nog tot eind juni. Bezoekers moeten zich online inschrijven en men laat maximaal 20 personen op het zelfde moment in de ruimte toe.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen