De spitsstrook op de E313.
Volledig scherm
De spitsstrook op de E313. © Mine Dalemans

Beringen en Ham vragen verzachtende maatregelen bij aanleg van spitsstroken op E313

Ham/BeringenBij de aanleg van spitsstroken op de E313 tussen Lummen en het afrittencomplex 25 Ham vragen zowel de gemeente Ham als de stad Beringen om rekening te houden met de buurtbewoners. Vooral de plaatsing van geluidsschermen wordt naar voren geschoven als mogelijke oplossing. 

 1. Hasselt lanceert nieuwe zomerscholen met GO! Next Onderwijs en Hogeschool PXL: “Noodzakelijk om leerachterstand door corona bij te werken”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt lanceert nieuwe zomerscho­len met GO! Next Onderwijs en Hogeschool PXL: “Noodzake­lijk om leerachter­stand door corona bij te werken”

  Deze zomer organiseert Hasselt voor het tweede jaar op rij zomerscholen. “Een noodzaak, want de coronapandemie heeft bij heel wat leerlingen leerachterstand veroorzaakt”, benadrukt schepen van Onderwijs Habib El Ouakili (RoodGroen+). Voortaan zullen daar ook leerlingen met een andere taalachtergrond toegelaten worden. De stad zal ook samenwerken met het GO! Next Onderwijs en de Hogeschool PXL die elk hun eigen zomerschool zullen organiseren.
 2. Lijnbus en wagen botsen, bestuurder blijkt onder invloed
  Diest/Halen/Ham

  Lijnbus en wagen botsen, bestuurder blijkt onder invloed

  Op het kruispunt van de Citadellaan en de Delphine Alenuslaan in Diest zijn maandag rond 11.30 uur een bus van De Lijn en een auto gebotst. De lijnbus vervoerde geen passagiers en was op weg naar zijn stelplaats. De 41-jarige bestuurder uit Ham bleef ongedeerd. De 21-jarige automobilist uit Halen sloeg op het kruispunt af voor de bus die uit de tegenover gestelde richting kwam. Hij raakte lichtgewond en werd ter plaatse verzorgd. Hij bleek echter onder invloed van alcohol en dus werd zijn rijbewijs ingehouden.