Op de brug tussen Ham en Tessenderlo wisselen burgemeesters Heselmans en Verwimp de vlag van hun gemeente uit. Minister Somers kijkt tevreden toe.
Volledig scherm
Op de brug tussen Ham en Tessenderlo wisselen burgemeesters Heselmans en Verwimp de vlag van hun gemeente uit. Minister Somers kijkt tevreden toe. © Birger Vandael

“29.985 inwoners? Da’s dan drie miljoen euro minder subsidie”: fusiegemeenten Ham en Tessenderlo komen 15 inwoners te kort

Ham/TessenderloDe fuserende gemeenten Ham en Tessenderlo moeten voor het einde van het jaar samen 30.000 inwoners tellen om drie miljoen euro extra te krijgen voor hun fusie. De teller staat momenteel op 29.985 inwoners, 15 te weinig voor de extra subsidie. 

 1. Geen sneltram, wél trambus op Spartacuslijn Hasselt-Maastricht: “Na 20 jaar eindelijk vooruitgang in dit dossier”
  PREMIUM
  Limburg

  Geen sneltram, wél trambus op Spartacus­lijn Has­selt-Maastricht: “Na 20 jaar eindelijk vooruit­gang in dit dossier”

  De Vlaamse regering gaat akkoord met de keuze voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) via een elektrische trambus voor Spartacus Lijn 1 Hasselt – Maastricht. Het verhaal van een tram op tramsporen is daarmee definitief van tafel geveegd. “Dat zou een stap terug in de tijd zijn", zegt minister Lydia Peeters (Open Vld), die op termijn vooral naar hypermoderne vervoersmogelijkheden kijkt.
 2. Vooruit betreurt communicatie rond rioleringswerken op Ginderbuiten: “Werken werden slechts twee weken op voorhand gecommuniceerd”
  mol

  Vooruit betreurt communica­tie rond riolerings­wer­ken op Ginderbui­ten: “Werken werden slechts twee weken op voorhand gecommuni­ceerd”

  Oppositiepartij Vooruit uit bedenkingen over de volgens hen gebrekkige communicatie die is gevoerd over de werken in Ginderbuiten (N103) in Mol, die weldra van start gaan. Op de komende gemeenteraad van maandagavond zal Vooruit het gemeentebestuur ook vragen bijkomende maatregelen te nemen om de situatie de komende weken leefbaar te maken voor de buurtbewoners en de handelszaak die getroffen is.
 1. Peerse vastgoedexpert wil ‘De Grootste Lefgozer’ worden
  Peer

  Peerse vastgoedex­pert wil ‘De Grootste Lefgozer’ worden

  Wie heeft het meeste lef en haalt zonder verpinken de zotste toeren uit in een spel van durven en bluffen? Vanaf dinsdag 31 mei gaat Kelly Pfaff in ‘De Grootste Lefgozer’ op zoek naar de durfal die zichzelf zowel fysiek als mentaal het verst kan pushen. Acht waaghalzen gaan de strijd om de titel van ‘Grootste Lefgozer’ aan en daarbij ook de 39-jarige vastgoedexpert Stijn Gijbels uit Peer. Stijn is een family man, koppige controlefreak en hevige KRC Genk-supporter. Hij gelooft dat iedereen wel ergens bang voor is, maar moet zijn eigen angsten zelf nog ontdekken. Stiekem hoopt Stijn op een proef waarin hij wordt uitgedaagd de doelpalen van RSC Anderlecht in de blauw-witte kleuren van KRC Genk te verven. “Als ik pijn heb, dan lach ik”, aldus de stoere Perenaar.
 2. Brouwerij Hoppug lanceert koffiestout Zjatteke Kaffe met bonen van Mokapi: “Over dit recept moesten we langer nadenken dan bij onze andere bieren”
  meerhout/laakdal

  Brouwerij Hoppug lanceert koffie­stout Zjatteke Kaffe met bonen van Mokapi: “Over dit recept moesten we langer nadenken dan bij onze andere bieren”

  Voor hun nieuwste creatie zijn Stijn Aerts en Kim Valgaeren van de Meerhoutse brouwerij Hoppug gaan aankloppen bij koffiebranderij Mokapi in Veerle-Laakdal. Samen vervaardigden ze Zjatteke Kaffe, een koffiestout met een alcoholpercentage van 10 procent. “Je smaakt eerst de geroosterde mout en naar het einde toe krijg je die koffiesmaak - net alsof je een Zjatteke Kaffe aan het drinken bent”, vertelt Stijn.