Op de brug tussen Ham en Tessenderlo wisselen burgemeesters Heselmans en Verwimp de vlag van hun gemeente uit. Minister Somers kijkt tevreden toe.
Volledig scherm
Op de brug tussen Ham en Tessenderlo wisselen burgemeesters Heselmans en Verwimp de vlag van hun gemeente uit. Minister Somers kijkt tevreden toe. © Birger Vandael

“29.985 inwoners? Da’s dan drie miljoen euro minder subsidie”: fusiegemeenten Ham en Tessenderlo komen 15 inwoners te kort

Ham/TessenderloDe fuserende gemeenten Ham en Tessenderlo moeten voor het einde van het jaar samen 30.000 inwoners tellen om drie miljoen euro extra te krijgen voor hun fusie. De teller staat momenteel op 29.985 inwoners, 15 te weinig voor de extra subsidie. 

 1. Na twee jaar pandemie keert Live in Hasselt terug: “Dit festival is een begrip en ik wil dat in stand houden”
  PREMIUM
  Hasselt

  Na twee jaar pandemie keert Live in Hasselt terug: “Dit festival is een begrip en ik wil dat in stand houden”

  Gent heeft de Gentse Feesten, Leuven viert Marktrock, en in Hasselt ga je naar ‘Live in Hasselt’. Nu zaterdag vinden er verschillende optredens plaats op vier grote pleinen in de stad, en meer dan twintig cafés in het centrum zijn betrokken bij de organisatie. Initiatiefnemer Raf Tilliard hoopt met de organisatie het werk verder te zetten van Johny en Oetje Joris. “Dit konden we alleen maar realiseren met de steun van de stad en de horecabazen!”, kijkt hij razend enthousiast vooruit.
 2. Pennenzakkenrock negeert ‘needle spiking’ zeker niet, maar wil ook geen ongerustheid creëren: “We zijn op alles voorbereid zoals altijd”
  Mol

  Pennenzak­ken­rock negeert ‘needle spiking’ zeker niet, maar wil ook geen ongerust­heid creëren: “We zijn op alles voorbereid zoals altijd”

  Needle spiking. Is het een nieuwe realiteit waarmee we rekening moeten houden op evenementen, festivals of in onze voetbalstadions. In het stadion van KV Mechelen gebeurde het effectief. Op het tienerfestival ‘We R Young’ denken ze vooral aan massahysterie, maar heeft het parket toch vijf bloedstalen laten nemen. Bij het kinderfestival Pennenzakkenrock in Mol zijn ze voorbereid al willen ze vooral geen hysterie veroorzaken.
 1. “Urineresultaten zijn allemaal negatief”: geen concrete aanwijzingen van 'needle spiking' op Hasselts festival
  Play
  Hasselt
  13

  “Urinere­sul­ta­ten zijn allemaal negatief”: geen concrete aanwijzin­gen van 'needle spiking' op Hasselts festival

  Van de vier tienermeisjes die woensdagavond in het Jessaziekenhuis zijn opgenomen na een mogelijk incident met ‘needle spiking’ op het festival ‘We R Young’ is niemand geïntoxiceerd met drugs. Eén meisje meende een prik te hebben gevoeld, maar een effectieve verwonding blijkt niet zichtbaar en is moeilijk te achterhalen. “De secundaire gevolgen zoals flauwvallen en hyperventileren door paniek op zo’n festival zijn evenzeer ernstig te nemen”, zegt hoofdarts Jos Vandekerkhof van het Jessaziekenhuis. Op last van het parket van Limburg zijn 5 bloedstalen afgenomen voor verder toxicologisch onderzoek.
 2. Slechtvalken in Peerse Sint-Trudotoren geringd
  Peer

  Slechtval­ken in Peerse Sint-Trudotoren geringd

  Afgelopen maandag werden de jonge slechtvalken in de Peerse Sint-Trudotoren geringd. Trudo, Truda en Trudi kregen van Ruben Evens en Koen Driesen van Vogelringgroep Noord-Limburg een ring met daarop een volgnummer. De jonge slechtvalken, vermoedelijk twee mannetjes en één vrouwtje, verkeren in goede gezondheid. De medewerkers van de Vogelringgroep Noord-Limburg namen ook een kijkje in de nestkast en ze stelden vast dat de jonge vogels een gevarieerd voedselaanbod krijgen: van duiven tot een parkiet, specht, gaai,… Na het ringen is het contact tussen de jongen en ouderlijke vogels ook vlot verlopen.