Specialisten zorgen ervoor dat de nieuwe Zuidbrug in Halle op zijn plaats gevaren wordt op het Kanaal Brussel-Charleroi.
Volledig scherm
PREMIUM
Specialisten zorgen ervoor dat de nieuwe Zuidbrug in Halle op zijn plaats gevaren wordt op het Kanaal Brussel-Charleroi. © Bart Kerckhoven

Zuidbrug invaren op Kanaal Brussel-Charleroi bleek specialistenwerk: “Alles perfect uitgemeten en gebalanceerd”

HalleOp het Kanaal Brussel-Charleroi vond in Halle dit weekend een spectaculaire operatie plaats. De nieuwe Zuidbrug werd er zaterdag op een ponton gereden zodat ze zondag op haar definitieve plaats gelegd kon worden. Als alles volgens plan verloopt, rijden we in 2023  over de nieuwe verbinding. Maar eerst waren de specialisten aan zet. “Voor hen was dit een routineklus, maar wel een complexe”, zegt Devriese.

 1. Geen eetfestijn door corona? GO! Beukenbos verkoopt dan maar pizza’s en lasagnes om speelplaats te verfraaien
  Buizingen

  Geen eetfestijn door corona? GO! Beukenbos verkoopt dan maar pizza’s en lasagnes om speel­plaats te verfraaien

  In de school Beukenbos van het Gemeenschapsonderwijs moeten ze het in coronatijden stellen zonder de inkomsten van eetfestijnen. Maar de leerkrachten blijven creatief en dus organiseerden ze in de plaats een pizza- en lasagneverkoop. “De kinderen zijn dol op pizza en lasagne en gingen dan ook stevig aan de slag met de kans om deze te bestellen”, klinkt het op de school. “Ouders, grootouders, ooms en tantes, … overal werden er kopers gevonden. Onze Beukenbossers zullen deze dagen 841 keer Italiaans eten: 448 pizza’s en 393 lasagnes werden verkocht. Onze leerlingen van het vijfde leerjaar gaven het beste van zichzelf om al die bestellingen in de juiste zak te krijgen. Het was een hele klus die we op een goed uurtje werken en tellen samen klaarden. Met de opbrengst kunnen we dromen van enkele fijne realisaties op onze speelplaats.”
 2. Asbestvervuiling na inferno: twee scholen en twee kinderdagverblijven geëvacueerd, omwonenden moeten binnenblijven
  Sint-Pieters-Leeuw
  2

  Asbestver­vui­ling na inferno: twee scholen en twee kinderdag­ver­blij­ven geëvacu­eerd, omwonenden moeten binnenblij­ven

  De gevolgen van de grote industriebrand in Sint-Pieters-Leeuw van donderdagnacht tonen zich. Alle leerlingen van twee scholen zijn vrijdagochtend terug naar huis gestuurd en omwonenden in een straal van vijfhonderd meter mogen hun woning niet verlaten. Dit omdat er heel wat asbest is vrijgekomen bij de brand. Ook het gemeentelijke rampenplan werd vrijdagochtend afgekondigd.
 3. Nieuwe Zuidbrug gemonteerd op belangrijkste werf in Halle: “Nu nog maanden las- en schilderwerk voor de boeg”
  PREMIUM
  Halle

  Nieuwe Zuidbrug gemonteerd op belangrijk­ste werf in Halle: “Nu nog maanden las- en schilder­werk voor de boeg”

  De Zuidbrug ligt eindelijk in Halle. Eind vorige week werden de indrukwekkende bogen op het brugdek gemonteerd. Maar het gevaarte van bijna duizend ton zal nog niet meteen over het Kanaal Brussel-Charleroi gelegd worden. “Het las- en schilderwerk neemt nog maanden in beslag”, zegt woordvoerster Carolien Peelaerts van De Vlaamse Waterweg die een stand van zaken geeft op de belangrijkste werf in de stad.
 1. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg