Op de Skywatch kreeg je in Halle het zondag een mooi zicht op de stad.
Volledig scherm
Op de Skywatch kreeg je in Halle het zondag een mooi zicht op de stad. © Bart Kerckhoven

Zo ziet Halle er uit op 50 meter hoogte: ritje op Skywatch leverde mooie plaatjes op

 1. BKO De Varkenssnuit krijgt zonnepanelen
  Halle

  BKO De Varkens­snuit krijgt zonnepane­len

  De stad Halle laat zonnepanelen installeren op het dak van de buitenschoolse kinderopvang De Varkenssnuit. “De ligging van het dak is er ideaal voor het opwekken van groene stroom”, laat de stad weten. Het Vlaams Energiebedrijf (VEB) stelde de firma Enbro aan voor de installatie met een kostprijs van 5.327,53 euro. Daarnaast is er ook een contract afgesloten voor het jaarlijkse onderhoud van 43,56 euro. “Deze investering in zonnepanelen betekent niet alleen kiezen voor meer groene energie en een daling van de CO2-uitstoot , maar zorgt ook voor een forse besparing voor onze stad”, klinkt het nog. “Met een jaarlijks verbruik van 5.000 kWh bedraagt de terugverdientijd van de investering amper 5,1 jaar. Deze installatie zorgt namelijk voor een daling van de energiefactuur bij BKO De Varkenssnuit van 932 euro.”
 1. ZOMERBARTIP: “Met Bar Bascule willen we onze gemeente weer op de kaart zetten”
  PREMIUM
  kapelle-op-den-bos

  ZOMERBAR­TIP: “Met Bar Bascule willen we onze gemeente weer op de kaart zetten”

  Onze zomerbartip van de week, we stellen hem graag aan je voor: Bar Bascule in Kapelle-op-den-Bos. De kade langs het kanaal toveren ze in de zomerperiode om tot een gigantisch terras, mét een stukje strand waar kinderen hun energie kwijt kunnen op speeltuigen. Heb je liever wat Ibiza-vibes? Dan vind je je gading bij de hogere terrastafels onder de stretchtent. En in de heerlijke lounge gebouwd uit palletten, aan de rand van het terras, lijk je wel boven het water te zweven.
 2. WEEKENDTIPS: 5 leuke tips om er dit weekend op uit te trekken in Brussel en de rand: Van een rockfestival tot een gigantisch tuinfeest en unieke fietsroutes, er is voor elk wat wils
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  WEEKEND­TIPS: 5 leuke tips om er dit weekend op uit te trekken in Brussel en de rand: Van een rockfesti­val tot een gigantisch tuinfeest en unieke fietsrou­tes, er is voor elk wat wils

  Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Dan zullen wij je met plezier wat inspiratie bezorgen. Er zijn namelijk heel wat zaken te beleven in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van 40 jaar De Lus tot een dorpsfeest met Regi. Onze redactie helpt je graag verder met vijf leuke tips. Want thuisblijven, dat kan je in de week ook, toch?