Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Mozkito

Zijn ook in Halle ook gronden vervuild met PFOS? Zware industriebrand mogelijk geblust met blusschuim waar chemische stof in zat

HalleHet stadsbestuur van Halle onderzoekt of op het grondgebied gronden vervuild zijn met PFOS. En daarbij komt ook een zware industriebrand in het vizier die 22 jaar geleden geblust werd in Buizingen.

 1. Tatjana uit Buizingen wil Miss Vlaams-Brabant worden en kan rekenen op steun van burgemeester
  Halle/Buizingen

  Tatjana uit Buizingen wil Miss Vlaams-Bra­bant worden en kan rekenen op steun van burgemees­ter

  Tatjana Smismans (22) uit Buizingen doet een gooi naar het kroontje van Miss Vlaams-Brabant. En ze kan alvast rekenen op de steun van burgemeester Marc Snoeck (Vooruit), die haar op het stadhuis in Halle ontving. De student zit op de Hogeschool in Leuven en volgt de lerarenopleiding. Ze heeft jaren gedanst, maar stopte ermee om haar studies voorrang te geven. De verkiezing van Miss Vlaams-Brabant vindt eind september plaats. De winnares stoot meteen ook door naar de finale van Miss België 2022. Iedereen kan Tatjana wel al helpen door op haar te stemmen door een sms’je te sturen naar 6665 met de boodschap MVB05. “Burgemeester Marc Snoeck geeft alvast via het symbolisch ‘elleboogje’ zijn duwtje aan Tatjana en wenst haar veel succes”, klinkt het op het kabinet.
 1. ‘Blinde vlek’ Lembeek krijgt kinderopvang met 36 plaatsen: “Wachten op subsidies duurt te lang en dus bouwen we zelf”
  Lembeek

  ‘Blinde vlek’ Lembeek krijgt kinderop­vang met 36 plaatsen: “Wachten op subsidies duurt te lang en dus bouwen we zelf”

  Als antwoord op het tekort aan opvangplaatsen voor kinderen in Halle, bouwt de stad een nieuwe kinderopvang in Lembeek. Het bestuur wacht niet op subsidies omdat de nood zo hoog is in de deelgemeente. Amper 39 procent van de baby’s en peuters kan er opgevangen worden. “Lembeek is een echte blinde vlek op de kaart als het om opvangplaatsen voor kinderen gaat”, zegt schepen van Jeugd Dieuwertje Poté (CD&V).
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.