Met de sluiting van het KBC automatenkantoor verdwijnt het laatste geldautomaat in Lembeek.
Volledig scherm
Met de sluiting van het KBC automatenkantoor verdwijnt het laatste geldautomaat in Lembeek. © Mozkito

Zevenduizend inwoners, maar geen bankautomaat meer: KBC sluit laatste automatenkantoor in Lembeek

KBC heeft de laatste bankautomaat van de Halse deelgemeente Lembeek gesloten. Dat betekent dat meer dan zevenduizend Lembekenaren voortaan naar Halle of Tubeke moeten uitwijken om geld uit de muur te halen. De reden? De klanten van KBC Groep regelen hun zaken steeds vaker online.

9 reacties

 • arjet wauters

  2 jaar geleden
  1 oplossing: al u geld wegtrekken uit banken die geen dienstverlening meer geven. Dit is gewoon weeral een niet aflatende concurrentiestrijd tussen banken voor het gewin. Er zal dan wel 1 of andere bank beginnen inzien dat ze munt kunnen uitslaan door een gewone dienstverlening aan te bieden.
 • Christophe Ryckaert

  2 jaar geleden
  En al die ouderen mensen die de digitale wereld niet kennen of jeugd die de digitale wereld niet wil gebruiken. Moeten maar kilometers ver gaan dan ..... Mooi maatschappijlk is dit ..... Een schande !
 • Gaston Foubert

  2 jaar geleden
  Weer wat minder huur die ze moeten betalen.
 • Daniel Wouters

  2 jaar geleden
  Via KBC kan je geen visakaart meer krijgen,je bent dus verplicht MasterCard te nemen,dwz ook bij kaartbetalingen word je een richting uitstuurt,als klant kan je enkel maar volgen,zover is het gekomen.
 • Herman Geerts

  2 jaar geleden
  KBC, ken je de slogan...'wij hebben het voor u'...voor uw geld ja, en zo krijgen de hogere cheffen weer ne grote bonus
 1. Mussenberg in Lembeek wordt gedeeltelijk eenrichting
  Lembeek

  Mussenberg in Lembeek wordt gedeelte­lijk eenrich­ting

  Een deel van de Mussenberg in Lembeek wordt vanaf maandag 18 oktober ingericht als eenrichtingsstraat. Tussen de zijtak naar het Lembeekbos en het kerkhof van Klabbeek zal je in deze straat met de wagen dan enkel nog richting Tubize kunnen rijden. “De Mussenberg in Lembeek is een smalle weg”, laat het stadsbestuur weten. “Hierdoor is hij niet overal geschikt voor tweerichtingsverkeer. Om de verkeerssituatie veiliger te maken zal de straat gedeeltelijk worden ingericht als eenrichtingsstraat. Bovendien wordt op deze manier ook een rem gezet op het sluipverkeer dat vooral tijdens de ochtendspits vanuit Tubize in de richting van Halle rijdt.”
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. ANALYSE. Ongezouten kritiek van Verenigde Handelaars Halle op schepencollege is geen verrassing. Hoe het parkeerbeleid de druppel was die de emmer deed overlopen
  PREMIUM
  Halle

  ANALYSE. Ongezouten kritiek van Verenigde Handelaars Halle op schepencol­le­ge is geen verrassing. Hoe het parkeerbe­leid de druppel was die de emmer deed overlopen

  De Verenigde Handelaars van Halle noemen in een open brief het nieuwe parkeerbeleid ‘de nagel aan de doodskist van elke Hallenaar’ en ‘een etterende wonde in een zieltogend centrum’. Ongezien harde taal en op het stadhuis reageerde men verrast en verontwaardigd. Toch komt die kritiek niet onverwacht. Want ondanks de goede intenties van het stadsbestuur, kreeg de Halse handelaar de voorbije jaren heel wat te slikken. Een analyse.