Zeven op de tien chauffeurs rijdt te hard in de zone 30 aan kleuterschooltje Breedhout

Langs de kleuterschool van Don Bosco op de Lenniksesteenweg in Breedhout en op de Octave de Kerchove d’Exaerdestraat in Buizingen lapten respectievelijk 70 procent en 60 procent van de gecontroleerde bestuurders tijdens de campagne ‘No Need For Speed’ van Beweging.net de snelheidsbeperking aan hun laars. De resultaten van de acties werden bekendgemaakt.

1 reactie

 • Foefounet Bouchaba

  2 jaar geleden
  30 is gewoon totaal absurd. Ik woon aan een zone 30 en heb nog nooit iemand aan 30 zien rijden. 35 ja, maar 30 nog nooit.
 1. Geen eetfestijn door corona? GO! Beukenbos verkoopt dan maar pizza’s en lasagnes om speelplaats te verfraaien
  Buizingen

  Geen eetfestijn door corona? GO! Beukenbos verkoopt dan maar pizza’s en lasagnes om speel­plaats te verfraaien

  In de school Beukenbos van het Gemeenschapsonderwijs moeten ze het in coronatijden stellen zonder de inkomsten van eetfestijnen. Maar de leerkrachten blijven creatief en dus organiseerden ze in de plaats een pizza- en lasagneverkoop. “De kinderen zijn dol op pizza en lasagne en gingen dan ook stevig aan de slag met de kans om deze te bestellen”, klinkt het op de school. “Ouders, grootouders, ooms en tantes, … overal werden er kopers gevonden. Onze Beukenbossers zullen deze dagen 841 keer Italiaans eten: 448 pizza’s en 393 lasagnes werden verkocht. Onze leerlingen van het vijfde leerjaar gaven het beste van zichzelf om al die bestellingen in de juiste zak te krijgen. Het was een hele klus die we op een goed uurtje werken en tellen samen klaarden. Met de opbrengst kunnen we dromen van enkele fijne realisaties op onze speelplaats.”
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen