De bewoonster van de hoeve in Dworp diende met een bootje geëvacueerd te worden. Ook in Halle (rechts) is er her en der wateroverlast.
Volledig scherm
De bewoonster van de hoeve in Dworp diende met een bootje geëvacueerd te worden. Ook in Halle (rechts) is er her en der wateroverlast. © Kristof Lories/Tom Vierendeels

Zennevallei kreunt onder regenbuien: bewoonster geëvacueerd en tal van straten en woningen blank

ZennevalleiDe hevige regenbuien die al dagenlang over ons land trekken treffen sinds deze namiddag ook de Zennevallei. Onder meer in Halle en Beersel staan verschillende straten blank. Eén bewoonster diende al geëvacueerd te worden door de brandweer. Volgens de brandweerzone Vlaams-Brabant West worden er momenteel over het hele grondgebied een driehonderdtal oproepen afgewerkt.

1 reactie

 • Christel Scohy

  2 maanden geleden
  Ook in Lembeek de kasteelbrakelsesteenweg stond blank. Wanneer gaan ze daar eens zakjes zand dragen aan de mensen?
 1. Dronebeelden tonen afgesloten Brusselse Ring nadat tankwagen met giftige stof kantelde - Weg weer volledig vrij
  Play
  BEERSEL
  55

  Dronebeel­den tonen afgesloten Brusselse Ring nadat tankwagen met giftige stof kantelde - Weg weer volledig vrij

  Een vrachtwagen geladen met de benzoylchloride, een uiterst gevaarlijke chemische stof, is dinsdagnamiddag van de Brusselse ring in Lot gegaan. Het gevaarte kwam in de berm achter een bomenrij terecht waarna de tank begon te lekken. Zowel de binnen- als buitenring waren urenlang volledig afgesloten, terwijl de parkeerterreinen in Ruisbroek en het hotel ontruimd werden. Ook een tiental gezinnen uit de buurt werden geëvacueerd. Er vielen geen gewonden. Omstreeks 21.30 uur pas was de weg weer volledig vrijgemaakt.