Het kiekje op de schoot van de sint was er dit keer niet bij. Maar kinderen konden in Halle wel poseren op een stoel én op veilige afstand van Sinterklaas.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kiekje op de schoot van de sint was er dit keer niet bij. Maar kinderen konden in Halle wel poseren op een stoel én op veilige afstand van Sinterklaas. © Bart Kerckhoven

Zelfs Sinterklaas ontsnapt niet aan PCR-test: in het spoor van de goedheiligman tijdens zijn intrede in Halle

HalleSinterklaas maakte zaterdag zijn intrede in Halle. Het evenement vond, een dag na het Overlegcomité, onder strenge veiligheidsmaatregelen plaats. Zo moest de sint een PCR-test ondergaan en konden de kinderen dit keer niet op schoot bij de goedheiligman. De pieten zorgden ervoor dat iedereen op een veilige afstand bleef. Wij haalden ons Covid Safe Ticket boven en pikten in op het Oudstrijdersplein.

 1. Gejuich én knuffels voor koningin Mathilde, die vzw MeeGaan bezoekje brengt: “Hier leren jongeren met beperking weer vertrouwen tanken”
  Play
  Herne

  Gejuich én knuffels voor koningin Mathilde, die vzw MeeGaan bezoekje brengt: “Hier leren jongeren met beperking weer vertrouwen tanken”

  MeeGaan vzw in Herne heeft dinsdagochtend hoog bezoek over de vloer gekregen. De vrijwilligers en medewerkers van de bakkerij in het Dominicanessenklooster kregen er namelijk niemand minder dan koningin Mathilde over de vloer. Ze ging er in gesprek met de vzw over hun werking, moedigde de jongeren in de blokspot aan en bakte nadien mee koekjes.
 2. Van de intrede van Sinterklaas tot de pensenkermis van Don Bosco: vierde coronagolf heeft heel wat gevolgen voor evenementen in Halle
  PREMIUM
  Halle

  Van de intrede van Sinter­klaas tot de pensenker­mis van Don Bosco: vierde coronagolf heeft heel wat gevolgen voor evenemen­ten in Halle

  De organisatoren van Halle Schaatst gooien de handdoek in de ring. En ook heel wat andere activiteiten in Halle staan op de helling door de vierde coronagolf. Hoe maakt de sint zaterdag veilig zijn intrede? Kan de kerstmarkt in Lembeek doorgaan? En hoe zit het met de eindejaarsshopping in de binnenstad? Burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) geeft een laatste stand van zaken.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.