Sylvia Goffin en Birgit Leën leiden ons rond in de nieuwe dierenartsenpraktijk van Animali in Halle.
Volledig scherm
PREMIUM
Sylvia Goffin en Birgit Leën leiden ons rond in de nieuwe dierenartsenpraktijk van Animali in Halle. © Bart Kerckhoven

Zachte matjes voor katten en aparte ingang voor honden. Animali verhuist naar stressvrije praktijk: “Beter voor dieren, baasjes én dierenartsen”

HalleEen cavia was dinsdag de allereerste patiënt op de operatietafel van de nieuwe vestiging van Animali in Halle. Dierenartsen Birgit Leën en Sylvia Goffin maken hun droom waar door voor een stressvrije praktijk te kiezen. Tijdens een rondleiding bleek alvast dat daarbij geen enkel detail uit het oog verloren werd.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 1. Vijftien beklaagden moeten zich verantwoorden tijdens themazitting rond dierenwelzijn in rechtbank: “Boetes kunnen oplopen tot 800.000 euro en gevangenisstraffen tot 5 jaar”
  PREMIUM
  Brussel/Vilvoorde/Halle

  Vijftien beklaagden moeten zich verantwoor­den tijdens themazit­ting rond dierenwel­zijn in rechtbank: “Boetes kunnen oplopen tot 800.000 euro en gevangenis­straf­fen tot 5 jaar”

  Vijftien mensen zullen zich op op donderdag 29 september moeten verantwoorden voor de Brusselse correctionele rechtbank. Ze riskeren een fikse geldboete of gevangenisstraf voor feiten als verwaarlosing of fysieke mishandling van dieren. Het parket Halle-Vilvoorde organiseert de themazitting rond dierenwelzijn naar aanleiding van Werelddierendag op 4 oktober.
 2. Illegalen en zwartwerkers betrapt tijdens grote politiecontrole
  Zennevallei

  Illegalen en zwartwer­kers betrapt tijdens grote politiecon­tro­le

  De politie van de zone Zennevallei organiseerde een grote controle in verschillende zaken die zich specialiseren in de export en de verkoop van tweedehands wagens. In Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw kregen een tiental garages bezoek. “Heel wat inbreuken werden vastgesteld”, klinkt het in een persbericht. “Dat gaat van niet correct invullen van garageregisters, het niet aangeven van het handelsadres, werken met illegalen en niet ingeschreven werknemers tot het niet bezitten van de geldige vergunning voor uitbating. Door Haviland werden verschillende milieu-inbreuken vast gesteld die op korte termijn opgelost moeten worden.” De RSZ, Toezicht sociale Wetten, FOD Financiën, RVA en Haviland werkten mee aan de actie. De zone kondigt aan dat er voor het einde van het jaar zeker nog een actie volgt.
 3. Janneke, Mieke en Polydoor op stap in Halle: Confrèrie toont trots gerestaureerde reuzen
  Play
  Halle

  Janneke, Mieke en Polydoor op stap in Halle: Confrèrie toont trots gerestau­reer­de reuzen

  Eindelijk kregen de Hallenaren de drie herboren reuzen van de Brusselpoort te zien. Janneke, Mieke en Polydoor werden eind jaren zeventig geboren aan de Brusselsesteenweg maar leken plots van de aardbol verdwenen. Eén van de reuzen werd ooit nog eigenhandig door burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) uit een garage gehaald om elders op te slaan. En ook de andere reuzen doken uiteindelijk opnieuw op. Voor de Confrèrie van de Vaantjesboer was de tijd rijp om dat stukje erfgoed in ere te herstellen. De voorbije maanden werden de reuzen, die ooit door de lokale handelaars gemaakt werden, helemaal opgeknapt en ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van de organisatie maakten ze zondag voor het eerst een rondgang. De Confrèrie van de Vaantjesboer bewaart intussen acht reuzen en kan zo voortaan zelfs een stoet organiseren met hun eigen Halse giganten.