Volledig scherm
© Foto Mozkito

WZC Lucie Lambert maakt familie-uitstap naar Pairi Daiza

 1. Aantal fietsende scholieren daalt met de helft in Halle: “Dé uitdaging? Net meer jongeren op de fiets en de bus krijgen”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Aantal fietsende scholieren daalt met de helft in Halle: “Dé uitdaging? Net meer jongeren op de fiets en de bus krijgen”

  Het aantal leerlingen dat fietst naar school is liefst met de helft gedaald de voorbije jaren. De reden? Ze voelen zich onveilig. De bussen van De Lijn zijn wel populair maar moeten vooral stipt rijden. Het zijn een paar van de conclusies van een jarenlange enquête bij zesduizend scholieren in de scholengemeenschap Kardinaal Cardijn. Coördinerend directeur Wim Verdeyen licht er voor ons enkele opvallende zaken uit.
 2. Birgit Berk onderzocht opgegraven skeletten van Hallenaren op de Beestenmarkt : “Getekend door erbarmelijke levensomstandigheden”
  PREMIUM

  Birgit Berk onderzocht opgegraven skeletten van Hallenaren op de Beesten­markt : “Getekend door erbarmelij­ke levensom­stan­dig­he­den”

  De skeletten die archeologen in 2017 op de Beestenmarkt in Halle opgroeven blijken afkomstig te zijn van de armste inwoners van de stad. Dat stelt de Nederlandse fysisch antropologe Birgit Berk vast. Zij bestudeerde 103 skeletten. Op de plaats van de Beestenmarkt was ooit het kerkhof van de stad gevestigd. “Het was een bijzonder onderzoek”, vertelt Berk. “Op de botten waren veel tekenen te zien van de slechte levensomstandigheden van die mensen.”