Ook de mensen van woonzorgcentrum De Maretak deden mee aan Orange The World Day met onder andere een lichtwandeling in Halle.
Volledig scherm
Ook de mensen van woonzorgcentrum De Maretak deden mee aan Orange The World Day met onder andere een lichtwandeling in Halle. © rv

Woonzorgcentrum De Maretak doet mee aan actie tegen geweld tegen vrouwen

 1. Veiligheidscel opnieuw bij elkaar na busongeval: “Kinderen halen vooral leuke herinneringen op”
  Sint-Pieters-Leeuw

  Veilig­heids­cel opnieuw bij elkaar na busongeval: “Kinderen halen vooral leuke herinnerin­gen op”

  Er is nog tot en met vrijdag een permanentie voorzien voor psychosociale ondersteuning voor de leerlingen en leerkrachten van basisschool Den Top die betrokken waren bij het busongeval in Duitsland vorige week. De gemeentelijke veiligheidscel van Sint-Pieters-Leeuw kwam maandag bij een om de opvolging van het ongeval te bespreken. “Wij zijn verheugd dat de terugkeer van de kinderen vlot en veilig verlopen is”, laat de gemeente Sint-Pieters-Leeuw weten in een persbericht. “Wij kregen van meerdere ouders te horen dat zij tevreden waren over de communicatie. Vrijdag hebben de gesprekken met de kinderen plaatsgevonden. Zij waren voornamelijk positief en het waren vooral de leuke herinneringen die boven kwamen. Daar trekken de leerkrachten zich aan op. Ook de chauffeurs stellen het goed. De samenwerking met de busmaatschappij is eveneens goed verlopen en zij hebben in deze noodsituatie efficiënt gehandeld. De zaakvoerder en de tweede chauffeur waren ook aanwezig op de gemeentelijke veiligheidscel.”
 1. Intradura en de Tuincoach organiseren workshops
  Drogenbos

  Intradura en de Tuincoach organise­ren workshops

  Wie het al voelt kriebelen om in het voorjaar aan de slag te gaan in de tuin kan in februari drie tuinworkshops volgen, georganiseerd door Intradura en de Tuincoach. Op zaterdag 11 februari gaat het over takkenrillen en vlechtwanden, Op zaterdag 18 februari kan je alles leren over hoe je een insectenhotel bouwt en op 25 februari leert iedereen creatief te zijn met snoeihout. De workshops vinden plaats in respectievelijk Huizingen, Wemmel en Drogenbos en vinden plaats van 10 uur tot 12 uur. Deelnemen is gratis maar je moet wel vooraf inschrijven. Info op deze link.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”