Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Werkstraf voor baasje wiens hond jongen (4) aanviel: “Grote psychologische schade”

HalleEen jonge twintiger uit Halle is veroordeeld tot een werkstraf van 75 uur nadat zijn hond een 4-jarig kind aanviel in het Elisabethpark in Halle. Het jongetje werd meermaals in het gezicht gebeten en raakte zwaargewond.

 1. Heilig Hart&College organiseert fakkeltocht
  Halle

  Heilig Hart&College organi­seert fakkel­tocht

  Het Heilig Hart&College organiseert op vrijdag 27 januari een fakkeltocht. Het is alweer van 2019 geleden dat de fakkeltocht plaats kon vinden. De route is tussen 2 en 3 kilometer lang en is uitgestippeld langs de mooiste plekjes van Halle. Onderweg is er een muzikale verrassing voorzien. Iedereen is welkom en betaalt 5 euro om mee te wandelen. Nadien kan iedereen nagenieten met een hapje en een drankje en is er een afterparty. Op de kaart staan warme dranken, jenever, zoetigheden, hamburgers en braadworst. De start en de aankomst is voorzien op de speelplaats van het Heilig Hart&College. De fakkeltocht start om 19.30 uur. Met het evenement wordt er geld ingezameld zodat alle leerlingen mee kunnen op sportdag of mee kunnen doen aan buitenlandse reizen.
 1. Rita Cornelis ontvangt Vic Feytons Erediploma
  Sint-Pieters-Leeuw

  Rita Cornelis ontvangt Vic Feytons Erediploma

  Kunstenares Rita Cornelis kreeg in het Colomakasteel in Sint-Pieters-Leeuw van het Davidsfonds van Sint-Pieters-Leeuw officieel het Vic Feytons Erediploma overhanidigd. Als aquarelliste kreeg ze de voorbije jaren nationale en recent ook internationale erkenning. In 2015 werd ze nationale laureate van het aquarelsalon in Antwerpen met haar werk ‘Muziektempel’. In 2022 won ze deze eerste prijs opnieuw met haar werk ‘Sluimering’. In oktober 2022 behaalde ze op ruim 250 internationale deelnemers een derde plaats op het vijfentwintigste European Watercolor Symposium in Bilbao met een originele en eigenzinnige weergave van het Guggenheim Museum. Als kernlid van het Aquarelinstituut België promoot ze mee zowel de kunstvorm als de kansen voor de beoefenaars. Het Vic Feytons Erediploma dat wordt toegekend is genoemd naar de vroegere voorzitter van de vereniging die in 1997 overleed.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”