Kinderen ravotten in de nieuwe waterspeeltuin in Halle. Die blijkt deze zomer meteen erg populair.
Volledig scherm
Kinderen ravotten in de nieuwe waterspeeltuin in Halle. Die blijkt deze zomer meteen erg populair. © Bart Kerckhoven

Waterspeeltuin zo populair dat reservoir soms droog staat: “Maar vullen voorraad zelf aan zodat we kinderen niet teleurstellen”

HalleSinds deze zomer kunnen kinderen in Halle ravotten in een echte waterspeeltuin. Die blijkt zo populair dat er onvoldoende regenwater opgevangen wordt om het systeem draaiende te houden.

 1. Vaccinatiebus houdt halt in Halle op woensdag en donderdag
  Halle

  Vaccinatie­bus houdt halt in Halle op woensdag en donderdag

  Wie zich nog moet laten vaccineren of nog een tweede prik moet krijgen, kan voortaan terecht op de vaccinatiebus. Voor een bezoek aan de vaccinatiebus hoef je vooraf geen afspraak meer te maken. Wie langskomt, heeft de keuze tussen Pfizer of Johnson & Johnson en neemt best z'n identiteitskaart mee. De vaccinatiebus is in Halle te vinden op woensdag en donderdag. Deze week houdt de bus halt op de parking van sportcomplex De bres. Op 15 september is dat van 14 tot 17 uur en op 16 september is dat van 9 tot 12 uur. Meer informatie over haltes, data en uren vind je op https://www.halle.be.
 2. Opnieuw Promenadeconcerten in Halle: muziekmaatschappijen staan eindelijk op de kiosk
  Halle

  Opnieuw Promenade­con­cer­ten in Halle: muziekmaat­schap­pij­en staan eindelijk op de kiosk

  De stad Halle en de Vlaamse muziekorganisatie VLAMO organiseren opnieuw Promenadeconcerten in Halle. Vorig jaar werden de concerten afgelast door corona maar dit keer kunnen de verenigingen wel afzakken naar de Grote Markt om er een concert te geven op de kiosk op de Grote Markt. Om 10 uur bij de fanfare Sint-Jozef Kesterbeek uit Dworp de spits af. Om 11 uur is het de buurt aan de Koninklijke Fanfare De Verbroedering uit Borchtlombeek. De Koninklijke Fanfare de Vrijheidsvrienden uit Huizingen spelen om 13 uur. Om 14 uur is de Filharmonie Leefdaal aan de beurt. Om 15 uur is er even een pauze zodat iedereen kan genieten van het Beiaardconcert vanuit de Sint-Martinusbasiliek. ’t Muziek uit Herne zal optreden om 16 uur en het Vlaams Jeugdharmonie Orkest sluit de concerten af om 17 uur.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Eindelijk weer toogpraat! Deze bruine cafés in het Pajottenland, Brussel en de Rand móét je een bezoekje brengen
  PREMIUM
  Pajottenland/Brussel

  Eindelijk weer toogpraat! Deze bruine cafés in het Pajotten­land, Brussel en de Rand móét je een bezoekje bren­gen

  Aan de toog zitten en pintjes - of een ander drankje - drinken tot in de vroege uurtjes: het mag opnieuw! Dat zo’n fris en versgetapte bier kan smaken na een lange werkdagen, kunnen wij je verzekeren. En nog het liefst van al in een authentieke kroeg. Daarom hebben wij hieronder voor jou de 7 leukste bruine cafés in het Pajottenland, Brussel en De Rand zorgvuldig uitgekozen. Schol!