Volledig scherm
PREMIUM
© Mozkito

Waarom werd winkeluitbater Verstappen (33) afgemaakt met een nekschot? De vreemde Bende van Nijvel-overval op de Colruyt van Halle

De waas van mysteries rond de Bende van Nijvel houdt speurders, families van de slachtoffers en de rest van Vlaanderen na 35 jaar nog steeds in de greep. Het Laatste Nieuws gaat deze zomer op pad door het Pajottenland in het spoor van de Bende. Vandaag trekken we naar Halle, waar in 1983 een overval op het Colruyt-filiaal plaatsvond. Pas maanden later zal dit feit toegeschreven worden aan de Bende van Nijvel. “Toen de gangsters binnenstormden riep gerant Verstappen onmiddellijk ‘Het is toch niet waar, hé?’ Herkende hij een van hen? Wist hij te veel? Moest hij daarom dood?”, zegt Bende-journalist Guy Bouten die de betreurde dag voor ons reconstrueert. 

 1. Aantal fietsende scholieren daalt met de helft in Halle: “Dé uitdaging? Net meer jongeren op de fiets en de bus krijgen”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Aantal fietsende scholieren daalt met de helft in Halle: “Dé uitdaging? Net meer jongeren op de fiets en de bus krijgen”

  Het aantal leerlingen dat fietst naar school is liefst met de helft gedaald de voorbije jaren. De reden? Ze voelen zich onveilig. De bussen van De Lijn zijn wel populair maar moeten vooral stipt rijden. Het zijn een paar van de conclusies van een jarenlange enquête bij zesduizend scholieren in de scholengemeenschap Kardinaal Cardijn. Coördinerend directeur Wim Verdeyen licht er voor ons enkele opvallende zaken uit.
 2. Dook Bende van Nijvel na terreur in Aalst onder in oud NAVO-gebouw? Wij gingen kijken met kenner Guy Bouten
  PREMIUM

  Dook Bende van Nijvel na terreur in Aalst onder in oud NA­VO-ge­bouw? Wij gingen kijken met kenner Guy Bouten

  De waas van mysteries rond de Bende van Nijvel blijft speurders, families van de slachtoffers en de rest van Vlaanderen na 35 jaar nog steeds in de greep houden. Midden juli werden in een bos in het Waals-Brabantse Pécrot nog opgravingen gedaan in het kader van het onderzoek. Het Laatste Nieuws gaat deze zomer op pad door het Pajottenland in het spoor van de Bende. Vandaag trekken we met Bende van Nijvel-journalist Guy Bouten (74) naar de Kesterheide in Gooik. Na de terreur in Aalst op 9 november 1985 waarbij negen mensen het leven lieten, doken ze mogelijk onder in het leegstaand NAVO-gebouw. “Wat ik daar in die gebouwen zag en de getuigenissen die ik hoorde, tarten de verbeelding”, zegt Bouten.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement