Jan Vankeerberghen met de nieuwe plaat Jeux Interdits hier aan de tafel in de tuin waar hij al heel wat muziek maakte.
Volledig scherm
Jan Vankeerberghen met de nieuwe plaat Jeux Interdits hier aan de tafel in de tuin waar hij al heel wat muziek maakte. © Bart Kerckhoven

Waag een dansje op het nieuwe album van Jan Vankeerberghen en win een leuke prijs: “Talent heb je niet eens nodig”

HalleMuzikant Jan Vankeerberghen (38) haalt samen met de stad Halle de inwoners uit hun kot voor… een danswedstrijd. De komende maanden mag iedereen dansen op een nummer van het nieuwe album ‘Jeux Interdits’. Een professionele jury en het grote publiek beslissen nadien wie met de mooie geldprijzen gaat lopen. “Ik ben nu al benieuwd naar de inzendingen”, zegt Jan. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Karakter Fashion viert twintigste verjaardag met modeshows, workshops en bubbels
  Halle

  Karakter Fashion viert twintigste verjaardag met modeshows, workshops en bubbels

  Kledingzaak Karakter Fashion bestaat twintig jaar en dat zal niemand de komende dagen in de Basiliekstraat niet ontgaan. Uitbaatster Tania Boonaert en haar medewerkers trakteren dit weekend de klanten op bubbels maar er staan ook modeshows en workshops op het programma. Het verjaardagsfeest wordt zelfs erg gespreid gevierd want zowel vanaf vandaag, donderdag 23 september, tot en met zondag 26 september zijn er activiteiten gepland. En wie dan nog niet de kans kreeg om eens langs te lopen kan ook op 30 september en 14 oktober mee vieren. De winkel is in twee decennia uitgegroeid tot een vaste waarde in de Basiliekstraat in Halle met heel wat kleding van bekende merken als Nathalie Vleeschouwer, Bellerose en Des Petits Hauts in de rekken.
 2. Bewoners seniorie De Maretak vieren na anderhalf jaar nog eens feest met familie tijdens Zomermarebar
  Halle

  Bewoners seniorie De Maretak vieren na anderhalf jaar nog eens feest met familie tijdens Zomermare­bar

  In seniorie De Maretak in Halle werd deze week voor het eerst in anderhalf jaar tijd feest gevierd met de bewoners en hun familie tijdens de Zomermarebar. Het zangkoor van de bewoners onder leiding van vrijwilligster Anneke zette de namiddag door met volle borst enkele nummers te brengen. Pamela Pauwels, de adjunct hoofdverpleegkundige van De Maretak werd door de Nationale vereniging voor Verpleegkundigen (NVKVV ) verkozen als de Parel van de Verpleegkunde 2021. En dus werd ze tijdens de Zomermarebar gehuldigd. In De Maretak haalden ze ook de jongere generaties naar de seniorie. Zo stonden er lokale verkoopstandjes, was er kinderanimatie met Chiro Halle, werd er petanque gespeeld met de Ricardbar en werden er huisgemaakte fruit brochettes, patisserie en cocktails geserveerd. Lokale bands ‘The Last Drop’, ‘Girurcu’ en het akoestische ‘Duo Averti’ zorgden voor de muzikale sfeer.