De zesentwintigste editie van de Servaisconcerten kreeg een feestelijk tintje. Dit keer stond de Spaanse celloschool centraal.
Volledig scherm
De zesentwintigste editie van de Servaisconcerten kreeg een feestelijk tintje. Dit keer stond de Spaanse celloschool centraal. © rv/vzw Servais

Vzw Servais zet tijdens extra feestelijk Servaisconcert in Halle onverwacht cellist uit het publiek in de bloemetjes

HalleDe zesentwintigste editie van de Servaisconcerten kreeg een feestelijk tintje. Dit keer stond de Spaanse celloschool centraal.

 1. Orde van Hofmaarschalken organiseert Oenstellingsgala
  Halle

  Orde van Hofmaar­schal­ken organi­seert Oenstel­lings­ga­la

  De Orde van de Hofmaarschalken en Hofdames organiseren op zaterdag 4 februari opnieuw het Oenstellingsgala. Dat vindt opnieuw plaats op de campus van Don Bosco aan de Lenniksesteenweg. Die avond wordt het nieuw hofmaarschalkenpaar aangesteld en het vorige hofmaarschalkenpaar Cédric I en Peggy I en hun mini Hofmaarschalkenpaar Jochem I en Ilona I wordt opgenomen in de Orde. Presentator van dienst is Mark Huylenbroeck. De hofmaarschalken hebben met De Halse Dansmariekes en de Halse Vedettenparade verschillende lokale artiesten op het podium staan, maar met Jettie Pallettie en De Lawineboys staan ook sfeermakers van buiten Halle op de affiche. DJ Mazzletov zal samen met Dj Jorre voor ambiance zorgen voor en na de verschillende optredens. Kaarten in voorverkoop kosten 8 euro en aan de kassa 10 euro. Extra informatie over het Oenstellingsgala is te vinden op www. galabal-halle.be.
 2. Van Brixius tot Blend: bij deze 7 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoeken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Brixius tot Blend: bij deze 7 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoe­ken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Op 2 februari vieren we opnieuw Maria-Lichtmis. Geen officiële feestdag, maar wel de ideale gelegenheid voor pannenkoeken. Wij gingen op zoek naar enkele leuke adresjes in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar je het ‘pannenkoekenfeest’ op gepaste wijze kan vieren. Kies jij voor de klassieker met ijs en chocolade? Of ga je toch voor ‘de bom’?
 3. Veiligheidscel opnieuw bij elkaar na busongeval: “Kinderen halen vooral leuke herinneringen op”
  Sint-Pieters-Leeuw

  Veilig­heids­cel opnieuw bij elkaar na busongeval: “Kinderen halen vooral leuke herinnerin­gen op”

  Er is nog tot en met vrijdag een permanentie voorzien voor psychosociale ondersteuning voor de leerlingen en leerkrachten van basisschool Den Top die betrokken waren bij het busongeval in Duitsland vorige week. De gemeentelijke veiligheidscel van Sint-Pieters-Leeuw kwam maandag bij een om de opvolging van het ongeval te bespreken. “Wij zijn verheugd dat de terugkeer van de kinderen vlot en veilig verlopen is”, laat de gemeente Sint-Pieters-Leeuw weten in een persbericht. “Wij kregen van meerdere ouders te horen dat zij tevreden waren over de communicatie. Vrijdag hebben de gesprekken met de kinderen plaatsgevonden. Zij waren voornamelijk positief en het waren vooral de leuke herinneringen die boven kwamen. Daar trekken de leerkrachten zich aan op. Ook de chauffeurs stellen het goed. De samenwerking met de busmaatschappij is eveneens goed verlopen en zij hebben in deze noodsituatie efficiënt gehandeld. De zaakvoerder en de tweede chauffeur waren ook aanwezig op de gemeentelijke veiligheidscel.”