Moustapha Akkouh (centraal) op de foto tijdens een voedselbedelingsactie vorig jaar aan de moskee in Halle.
Volledig scherm
PREMIUM
Moustapha Akkouh (centraal) op de foto tijdens een voedselbedelingsactie vorig jaar aan de moskee in Halle. © Mozkito

Voorzitter Moustapha Akkouh over procedureslag voor nieuw gebedshuis in Halle: “Al vijftig jaar is er een moskee in Halle en nooit was er een probleem. Tot nu”

HalleDe voorzitter van de Halse moskee hoopt nog steeds dat het gebedshuis naar Essenbeek kan verhuizen. De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigde de omgevingsvergunning nadat buurtbewoners, gesteund door Vlaams Belang beroep aantekenden. “Officieel is die partij niet eens betrokken bij de procedure,” zucht Moustapha Akkouh. “Maar we weten natuurlijk wel al langer dan vandaag waar de kritiek vandaan komt.”

  1. Huisarts die stierf aan corona krijgt eerbetoon in ‘zijn’ Lembeek: “Hij betekende niet alleen als dokter veel voor zijn dorpsgenoten”
    Lembeek

    Huisarts die stierf aan corona krijgt eerbetoon in ‘zijn’ Lembeek: “Hij betekende niet alleen als dokter veel voor zijn dorpsgeno­ten”

    Dokter Roger Vandroogenbroeck kijkt voor altijd uit op het Christusbeeld in het Kasteelpark in zijn Lembeek. De Artsenkring Zennevallei liet een herdenkingsplaatje maken om hem te eren en dat is nu bevestigd op een bankje in het park. De huisarts overleed vorig jaar aan de gevolgen van corona nadat hij één van zijn patiënten hielp.