rv
Volledig scherm
© rv

Voorleesweek gaat digitaal

Pajottenland/ZennevalleiDe bibliotheken van het Pajottenland en de Zennevallei organiseerden tijdens de voorleesweek digitale voorleessessies in de klas. Bij deze sessies lezen jeugdauteurs voor uit eigen werken om zo het leesplezier van kinderen te verhogen.

 1. Zestig weesgedichten sieren straatbeeld in Halle
  Halle

  Zestig weesgedich­ten sieren straat­beeld in Halle

  In Halle kan je de komende dagen zestig gedichten lezen in het straatbeeld. Ter gelegenheid van Poëzieweek 2023 steken de Vlaamse bibliotheken de handen uit de mouwen om poëzie in het straatbeeld te brengen. Ter gelegenheid van Poëzieweek 2023 steken de Vlaamse bibliotheken de handen uit de mouwen om poëzie in het straatbeeld te brengen. De weesgedichten werden geadopteerd door een raam: met afwasbare verfstiften toverden vrijwilligers van de ‘Schoonschriftbrigade’ poëzie op de ramen van Halse inwoners, winkels en organisaties. Wie dat wil kan zo een poëtische wandeling maken door de Halse straten. Via deze link kan je de route digitaal terug vinden. De gedichten kan je nog tot en met 1 februari lezen.
 1. Lambiekbrouwers genomineerd voor Toerisme Awards
  Beersel/Halle

  Lambiek­brou­wers genomi­neerd voor Toerisme Awards

  Twee lambiekbrouwers uit de Zennevallei zijn samen met zeven andere ondernemers genomineerd voor de Toerisme Awards van de provincie Vlaams-Brabant. Het gaat om de award van ‘dé toeristische onderneming 2023’ die gekozen wordt door de sector zelf. Het gaat om het Bierhuis van brouwerij Oud Beersel en Brouwerij Boon in Halle die een beershop en een bezoekerscentrum opende op de site. “De kandidaten voor deze Award hebben zichzelf als onderneming heruitgevonden en hun toeristisch aanbod reikt verder dan de corebusiness van de onderneming”,laat de provincie Vlaams-Brabant weten. “Zij hebben een succesvol toeristisch project uitgewerkt dat een voorbeeld is op het vlak van klantenbeleving en ondernemingszin én betekenen een meerwaarde voor het toeristisch aanbod in Vlaams-Brabant” Op 29 maart worden de verschillende Awards uitgereikt op een gala-avond in het PIVO in Asse. 300 genodigden uit de sector zullen er de winnaars als eerste met hun Award zien pronken.
 2. Bus met leerlingen veilig gearriveerd in ons land na crash in Duitsland: “Onze bus stopte aan het ongeval en wij konden door de ramen zien wat er was gebeurd”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw/Liedekerke
  2

  Bus met leerlingen veilig gearri­veerd in ons land na crash in Duitsland: “Onze bus stopte aan het ongeval en wij konden door de ramen zien wat er was gebeurd”

  De eerste leerlingen en leerkrachten van Den Top en Populiertje zijn zonet aangekomen in Sint-Pieters-Leeuw. Gezien de gebeurtenissen afgelopen nacht in Duitsland - een van de bussen die terugkeerde van sneeuwklassen crashte - geen uitbundige sfeer, maar alle ouders waren weliswaar dolgelukkig dat ze zoon- of dochterlief weer in de armen konden sluiten. “De botsing moet hard geweest zijn, want een juf had zelfs een blauw oog”, zegt Mattis, die aan boord van de laatste bus zat.