Een fietster rijdt over de Parklaan in Halle. Het was destijds de eerste fietsstraat in de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
Een fietster rijdt over de Parklaan in Halle. Het was destijds de eerste fietsstraat in de stad. © Bart Kerckhoven

Volgens Stadsmonitor 2021 is aantal Hallenaren op de fiets gedaald met een derde: “Verrassend, want toch meer fietsers te zien in het straatbeeld”

HalleDe fiets is in Halle minder populair dan drie jaar geleden. Volgens de Stadsmonitor 2021 geeft amper 18 procent van de Hallenaren aan dat ze voor de fiets kiezen als vervoersmiddel. In 2017 was dat nog 28 procent. We zochten verklaringen bij stadsbestuur en Fietsersbond. “Er is nog werk aan de winkel maar de voorbije jaren werd het comfort voor fietsers wel al fors verbeterd”, zegt schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen) die verrast reageert op het lage cijfer.

 1. Lot onder water: “Grote solidariteit. De burenruzies zijn plots verdwenen”
  Lot
  1

  Lot onder water: “Grote solidari­teit. De burenru­zies zijn plots verdwenen”

  Nadat donderdagnamiddag en -avond voornamelijk Dworp en Huizingen fel getroffen werden door de regenbuien verplaatsten de problemen zich ‘s avonds en ‘s nachts richting Lot. Tientallen kelders liepen onder water. Ook minstens één woning kwam volledig onder water te staan. Een uitgelopen stookolietank veroorzaakt daar nog extra problemen. “Iedereen loopt met pompen bij de buren en geschillen die bestonden lijken plots verdwenen”, klinkt het.
 2. Oppositie wil grondwater op werven recycleren maar... “Er is meer nodig dan een container en enkele pompen”
  Halle

  Oppositie wil grondwater op werven recycleren maar... “Er is meer nodig dan een container en enkele pompen”

  Periodes van extreme droogte en watersnood wisselen elkaar af. Daarom wil gemeenteraadslid Benjamin Swalens (N-VA) dat aannemers het grondwater op hun werven niet meer in de riolering lozen. Zijn voorstel werd uiteindelijk niet gestemd. “Dit reglement alleen is de oplossing niet”, zegt schepen van Duurzaamheid Marijke Ceunen (Groen), die eind dit jaar een klimaatplan af wil hebben.