Links de loods waar de nieuwe moskee zal komen en rechts een beeld van de gebedsruimte in de huidige moskee in Halle in pre-coronatijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Links de loods waar de nieuwe moskee zal komen en rechts een beeld van de gebedsruimte in de huidige moskee in Halle in pre-coronatijden. © Mozkito/RV

Vlaams Belang en buurt zetten groen licht voor moskee op oranje: “Maar waarom? Dit wordt helemaal géén megaproject”

De vzw Moskee Arrahman heeft een vergunning gekregen om een oude loods in Essenbeek te verbouwen tot een nieuwe moskee. Deze plannen stuiten op protest van Vlaams Belang en enkele buurtbewoners, omdat ze verkeersproblemen en geluidsoverlast vrezen. “Dit project is te groot voor de buurt”, aldus de partij. De voorzitter van Moskee Arrahman, Moustapha Akkouh, roept op tot dialoog. Door het protest is de verbouwing opnieuw minstens enkele maanden uitgesteld.

 1. Burgemeesters Vlaamse rand verhogen coronadruk op gouverneur: “Waar wachten we op om in te grijpen? Het is 5 na 12!”
  PREMIUM
  Vlaamse rand

  Burgemees­ters Vlaamse rand verhogen coronadruk op gouverneur: “Waar wachten we op om in te grijpen? Het is 5 na 12!”

  De ene wil recreatief sporten in clubverband aan banden leggen, voor de andere is dat een ‘no go’. De ene is voorstander van een vervroegde avondklok, de andere sputtert tegen. Maar dat er dringend ingegrepen moet worden in de Vlaamse rand, daar waren 25 burgemeesters het maandag tijdens een spoedoverleg over eens. Zij leggen de bal in het kamp van de gouverneur. “Doet hij niets, dan grijpen we elk apart in.”
 2. Van geïmproviseerde dagschotel naar volledige menukaart... Uitbaters Lamme Gisj maken van de nood een deugd tijdens coronacrisis
  PREMIUM
  Halle

  Van geïmprovi­seer­de dagschotel naar volledige menukaart... Uitbaters Lamme Gisj maken van de nood een deugd tijdens coronacri­sis

  De voorbije maanden is kroeg Lamme Gisj naast het gelijknamige voetbalstadion in een sneltempo uitgegroeid tot een volwaardig eetcafé: mét volledige menukaart. “De coronacrisis is voor alle horecazaken een moeilijke periode", zeggen Jurgen De Schouwer en Carole Ocreman. “Maar door meer gerechten aan te bieden kunnen we nu een grote publiek aanspreken.”
 1. Van ontbijt tot diner... Met onze takeaway-tips hoef je vandaag niet in de keuken te staan
  PREMIUM
  Zennevallei

  Van ontbijt tot diner... Met onze takeaway-tips hoef je vandaag niet in de keuken te staan

  De horeca is opnieuw overgeschakeld naar takeaway en HLN.be helpt de uitbaters om hun zaak in de kijker te zetten. Niet enkel restaurants zetten afhaalmenu’s in de kijker. Wij checkten de lijst en wat bleek? Van het ontbijt over de lunch naar het diner… Je kan de hele dag takeaway eten in onze buurt. Enkele tips op een rijtje voor wie echt geen zin heeft om de keuken te staan.
 2. Halse moslims vieren Suikerfeest in coronatijden: “Geen groot feest? Dan delen we maar voedselpakketten uit”

  Halse moslims vieren Suiker­feest in coronatij­den: “Geen groot feest? Dan delen we maar voedselpak­ket­ten uit”

  Ook de Halse moslims beleven een Suikerfeest in mineur door het coronavirus. Grote familiefeesten gaan niet door en de Moskee Arrahman is al weken gesloten. Een groot gebed zondagochtend om het einde van de ramadan te vieren en de iftar aan de moskee werden afgelast Samen met verschillende Halse organisaties werden wel voedselpakketten uitgedeeld. “Ook dat past in de geest van ons Suikerfeest”, vertelt Moustapha Akkouh.