De villa op de hoek van de Villalaan en de Welkomstlaan in Halle.
Volledig scherm
De villa op de hoek van de Villalaan en de Welkomstlaan in Halle. © Mozkito

Villa Sainte Anne wordt niet gesloopt: schepencollege weigert bouw- en sloopvergunning

De villa Sainte Anne op de Villalaan in Halle zal dan toch niet afgebroken worden om plaats te maken voor appartementen. Het schepencollege weigert de vergunning aan de ontwikkelaar af te leveren omwille van de erfgoedwaarde.

0 reacties

 1. 
Van glazen bloemen tot kunst met bouwafval: deze 7 kunstenaars openen hun deuren tijdens Atelier in Beeld in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van glazen bloemen tot kunst met bouwafval: deze 7 kunste­naars openen hun deuren tijdens Atelier in Beeld in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Op 13, 14 en 15 mei vindt Atelier in Beeld voor het eerst in levenden lijve plaats. Dan kan je langsgaan bij honderden kunstenaars uit heel Vlaanderen om een kijkje te nemen in hun heiligdom. Wij doorzochten het aanbod en selecteerden zeven kunstzinnige plekjes in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van leerlingen tekenkunst in Gooik tot een internationale artieste in Elsene. Hier geef je je ogen de kost.
 2. Seniorenvereniging kan na twee jaar nog eens feesten in ‘t Vondel
  Halle

  Senioren­ver­e­ni­ging kan na twee jaar nog eens feesten in ‘t Von­del

  Seniorenvereniging S-Plus Bond Achilles Van Acker kon na een gedwongen coronapauze van twee jaar nog eens een feest organiseren in ’t Vondel. 350 senioren uit Halle en omgeving zakten af naar het cultureel centrum. “Dat is bijna evenveel als in 2019, toen we ruim 400 senioren mochten ontvangen”, zegt voorzitter Arno Pirolo. “We zijn dan ook zeer tevreden met deze opkomst voor zanger Guy Neve en Les Folles de Gand. Met deze activiteiten willen we als vereniging blijven vechten tegen de vereenzaming van onze Halse senioren. Na twee jaar corona is dit alles behalve een makkelijke opgave, maar we zijn zeker vastberaden om door te zetten.”