De Reuzen van de Stieweg op de Grote Markt in Halle. Ook zij komen dit weekend nog eens buiten na een coronaslaap.
Volledig scherm
PREMIUM
De Reuzen van de Stieweg op de Grote Markt in Halle. Ook zij komen dit weekend nog eens buiten na een coronaslaap. © Mozkito

Vijf weekendtips voor 2 en 3 oktober in Brussel en de Rand: Reuzen spotten, sporten in het Zoniënwoud en andere leuke activiteiten

HalleHet gewone leven komt langzaam weer op gang, er valt steeds meer te beleven in Brussel en de Rand. Voor het weekend van 2 en 3 oktober halen we alvast de leukste tips naar boven, zo hoeft u zelf niet te zoeken. 

 1. Reuzen van Halle ontwaken uit coronaslaap met Vontjesstoet van Confrèrie van de Vaantjesboer: “Janneke, Mieke en Polydoor halen we ook nog uit de vergetelheid”

  Reuzen van Halle ontwaken uit corona­slaap met Vontjes­stoet van Confrèrie van de Vaantjes­boer: “Janneke, Mieke en Polydoor halen we ook nog uit de vergetel­heid”

  De reuzen van Halle ontwaken en maken binnenkort een wandeling tijdens de Herfsthappening van de Verenigde Handelaars. Het is de eerste keer in twee jaar tijd dat we de reuzen nog eens te zien krijgen in de binnenstad. Want ook zij moesten in hun kot blijven door corona. De Confrèrie van de Vaantjesboer restaureert achter de schermen nog eens drie reuzen uit een ver verleden.
 2. Vrijwilligers vaccinatiecentrum Zennevallei krijgen dan toch vergoeding: “We hebben hen meer dan ooit nodig in deze moeilijke maanden”
  Zennevallei

  Vrijwilli­gers vaccinatie­cen­trum Zenneval­lei krijgen dan toch vergoeding: “We hebben hen meer dan ooit nodig in deze moeilijke maanden”

  De tientallen vrijwilligers die het vaccinatiecentrum in Halle laten draaien krijgen een vergoeding. Verschillende onder hen vroegen om die vrijwilligersvergoeding maar tot nu toe wilde men daar in de Zennevallei niet van weten. “Nu de vaccinatiecampagne alweer een versnelling hoger schakelt lijkt het ons toch beter om de mensen te vergoeden”, aldus burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) van Halle.