De vier werden op de Brusselse ring tegengehouden
Volledig scherm
De vier werden op de Brusselse ring tegengehouden © Marc Baert

Vier koperdieven lopen tegen de lamp op de ring omdat hun wagen tegen het wegdek sleept: 15 maanden cel

Vilvoorde/HalleVier mannen die zich schuldig hadden gemaakt aan koperdiefstal zijn veroordeeld tot 15 maanden cel. Het kwartet was door de politie betrapt terwijl ze rondreden met verschillende spoelen elektriciteitskabels.

 1. Zo ziet Halle er uit op 50 meter hoogte: ritje op Skywatch leverde mooie plaatjes op
  Halle

  Zo ziet Halle er uit op 50 meter hoogte: ritje op Skywatch leverde mooie plaatjes op

  Eén van de opmerkelijkste attracties op de Braderie in Halle was het voorbije weekend de Skywatch. Met een grote kraan werden bezoekers tot op een hoogte van 50 meter gebracht waar ze dan een mooi uitzicht over de stad kregen. Heel wat bezoekers wonnen een tripje naar omhoog dankzij de tombola-actie die de Verenigde Handelaars Halle organiseerden maar iedereen kon zondag zijn hoogtevrees overwinnen. Ook wij trotseerden even onze angst voor de gapende dieptes en laten graag iedereen even mee genieten van de beelden die we maakten.
 2. WEEKENDTIPS: 5 leuke tips om er dit weekend op uit te trekken in Brussel en de rand: Van een Folkfestival tot het EK Boomklimmen, er is voor elk wat wils
  PREMIUM
  brussel, de rand, pajottenland

  WEEKEND­TIPS: 5 leuke tips om er dit weekend op uit te trekken in Brussel en de rand: Van een Folkfesti­val tot het EK Boomklim­men, er is voor elk wat wils

  Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Dan zullen wij je met plezier wat inspiratie bezorgen. Er zijn namelijk heel wat zaken te beleven in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van boomklimmen tot festivalletjes en dorpsfeesten. Onze redactie helpt je graag verder met vijf leuke tips. Want thuisblijven, dat kan je in de week ook, toch?
 1. Ereburgemeester Stefaan Platteau viert 88ste verjaardag: “Of ik in 2024 nog op de lijst zal staan? Zeg nooit, nooit. Maar het zal niet van mij afhangen”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Ereburge­mees­ter Stefaan Platteau viert 88ste verjaardag: “Of ik in 2024 nog op de lijst zal staan? Zeg nooit, nooit. Maar het zal niet van mij afhangen”

  Stefaan Platteau is een man die als ereburgemeester en huidig gemeenteraadslid nog steeds dag en nacht paraat staat voor zijn inwoners. Woensdag werd hij 88, een ideaal moment om te polsen naar zijn leven, want hij heeft al heel wat op zijn palmares staan. Platteau begon met niets, en beklom zowat alle treden binnen zijn carrière. Maar waar liggen zijn verdere ambities nog in het leven en de politiek? En waar houdt hij zich vandaag de dag mee bezig?