Verkeerschaos aan werf spoorwegbrug Edingensesteenweg Halle.
Volledig scherm
Verkeerschaos aan werf spoorwegbrug Edingensesteenweg Halle. © Bart Kerckhoven

Verkeerschaos na plaatsing signalisatie... terwijl er van werken geen sprake was

HalleDe werken aan de spoorwegbrug op de Edingensesteenweg in Halle zijn nog niet gestart maar toch veroorzaakte de werf woensdagochtend al verkeerschaos op de steenweg.

 1. Ambtenaren krijgen versterking om waslijst aan bouwmisdrijven te onderzoeken: “We lossen het beter zelf op dan te wachten op het gerecht”
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode

  Ambtenaren krijgen verster­king om waslijst aan bouwmis­drij­ven te onderzoe­ken: “We lossen het beter zelf op dan te wachten op het gerecht”

  De voortuin vol klinkers leggen of een boom kappen zonder vergunning? Voortaan zal je de ambtenaren niet meer kunnen afschepen wanneer je betrapt wordt in Sint-Genesius-Rode. Schepen Philippe De Vleeschouwer (IC-GB) is het beu dat alle tijd en energie in die dossiers kruipt en dus komt er versterking van buitenaf.
 2. Vier dagen feest in de feesttent tijdens 56ste editie ‘Feestend Beert’
  Beert

  Vier dagen feest in de feesttent tijdens 56ste editie ‘Feestend Beert’

  Het vierdaagse festival keert voor de 56ste keer terug naar het hartje van Beert. Van 26 tot 29 augustus is het feesten, feesten en nog eens feesten! De feesttent zal dit jaar opnieuw opgezet worden op de feestweide en verschillende DJ’s en artiesten zullen alles uit de kast halen om er vier dagen lang een knalfuif van te maken. Naast feesten is er nog heel wat randanimatie voorzien, zoals een mountainbike-cross, een feestrestaurant en meer.
 3. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 1. BKO De Varkenssnuit krijgt zonnepanelen
  Halle

  BKO De Varkens­snuit krijgt zonnepane­len

  De stad Halle laat zonnepanelen installeren op het dak van de buitenschoolse kinderopvang De Varkenssnuit. “De ligging van het dak is er ideaal voor het opwekken van groene stroom”, laat de stad weten. Het Vlaams Energiebedrijf (VEB) stelde de firma Enbro aan voor de installatie met een kostprijs van 5.327,53 euro. Daarnaast is er ook een contract afgesloten voor het jaarlijkse onderhoud van 43,56 euro. “Deze investering in zonnepanelen betekent niet alleen kiezen voor meer groene energie en een daling van de CO2-uitstoot , maar zorgt ook voor een forse besparing voor onze stad”, klinkt het nog. “Met een jaarlijks verbruik van 5.000 kWh bedraagt de terugverdientijd van de investering amper 5,1 jaar. Deze installatie zorgt namelijk voor een daling van de energiefactuur bij BKO De Varkenssnuit van 932 euro.”