De ouders van Lowie gaven zijn geboorte vanochtend aan op het stadhuis in Halle.
Volledig scherm
De ouders van Lowie gaven zijn geboorte vanochtend aan op het stadhuis in Halle. © Mozkito

Veertigduizendste inwoner is een feit: “Halle is vanaf vandaag een volwaardige provinciestad”

Er wonen voortaan veertigduizend mensen in Halle. De veertigduizendste inwoner heet Lowie. Zijn ouders kwamen vrijdagochtend langs voor zijn geboorteaangifte en werden overladen met felicitaties en cadeaus.

0 reacties

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Zal de vernieuwde bibliotheek op tijd klaar zijn? Wat is het toekomstplan voor De Bres? En hoe wil de stad meer inwoners op de fiets krijgen?
  PREMIUM
  Halle

  BELOOFD IS BELOOFD. Zal de vernieuwde biblio­theek op tijd klaar zijn? Wat is het toekomst­plan voor De Bres? En hoe wil de stad meer inwoners op de fiets krijgen?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren tien beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Halle, een stad die oplossing zoekt voor de verkeersknoop en elke inwoner op wandelafstand een stukje groen aanbiedt.
 1. 510 kilometer straten zwerfvuilvrij gemaakt dankzij campagne ‘Op 5 minuten proper’
  Dilbeek

  510 kilometer straten zwerfvuil­vrij gemaakt dankzij campagne ‘Op 5 minuten proper’

  Halle, Beersel, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw hebben dit jaar voor de 7e keer een grote zwerfvuilactie georganiseerd. Met deze actie wilden ze op 5 minuten de in totaal 1.526,35 km aan wegen proper krijgen. Uiteindelijk werd op een maand tijd 510 kilometer straten zwerfvuilvrij gemaakt dankzij de hulp van meer dan 2.250 vrijwilligers. “Maar deze actie moet ook buiten deze periode verder gezet worden”, klinkt het bij de gemeenten.