Zicht op de Shop&Go-plaatsen op de Beestenmarkt in Halle.
Volledig scherm
PREMIUM
Zicht op de Shop&Go-plaatsen op de Beestenmarkt in Halle. © Bart Kerckhoven

Van ‘voorzichtig positief' tot ‘druppel op hete plaat’: dit vindt de oppositie van de aanpassingen in het parkeerbeleid

HalleWat heeft de nieuwe parkeertoren van de NMBS te maken met de prijs van een parkeerabonnement in Halle? En waarom parkeren thuisverpleegkundigen en artsen op ronde niet gewoon gratis in de stad? Het zijn vragen die beantwoord werden tijdens het debat over de aanpassingen in het nieuwe parkeerbeleid.

 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. Gooik, Herne en Galmaarden gaan fuseren, maar wat wordt de naam? Wie wordt burgemeester? En waar kan je terecht voor een identiteitskaart?
  PREMIUM

  Gooik, Herne en Galmaarden gaan fuseren, maar wat wordt de naam? Wie wordt burgemees­ter? En waar kan je terecht voor een identi­teits­kaart?

  Symbolisch op het geografisch middelpunt van Gooik, Herne en Galmaarden werd in het Hof ter Spieringen de intentie tot fusie tussen de drie gemeenten bekendgemaakt. Een noodzaak, volgens de drie besturen. Bever, Lennik en Pepingen stappen niet in de fusie. Waarom niet? En wie zal burgemeester worden van de nieuwe fusiegemeente? En waarom is de fusie noodzakelijk? Na een gesprek met de betrokken burgemeesters geven we hieronder de huidige stand van zaken.
  Gooik