Evi Aerts met haar zonen Mauro, Milan and dochertje Lina.
Volledig scherm
Evi Aerts met haar zonen Mauro, Milan and dochertje Lina. © Photonews

Van snoepverkoop tot pannenkoekenbak. Iedereen wil broertjes helpen die lijden aan ongeneeslijke ziekte: “De steun die we krijgen is hartverwarmend”

HalleIedereen leeft mee met het gezin van Evi Aerts (33) uit Lembeek. Nu blijkt dat behalve Milan (7) ook broertje Mauro (3) lijdt aan een levensbedreigende stofwisselingsziekte worden er verschillende acties georganiseerd om het gezin te steunen. “Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor al die hulp”, reageert Evi.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Platform ‘Preventiewerking Zennevallei’ wil dat inwoners zich vaker screenen op kanker: “Met gerichte acties in vroeger stadium opsporen”

  Platform ‘Preventie­wer­king Zenneval­lei’ wil dat inwoners zich vaker screenen op kanker: “Met gerichte acties in vroeger stadium opsporen”

  De gemeenten uit de Zennevallei (Halle, Beersel, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Linkebeek, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode) bundelen hun krachten met Eerstelijnszone Zennevallei, Artsenkring Zennevallei, Logo Zenneland vzw en AZ Sint-Maria Halle. Onder de naam ‘Preventiewerking Zennevallei’ zetten voortaan samen in op gemeenschappelijke thema’s en initiatieven om zo de grootst mogelijke gezondheidswinst bij hun bevolking te realiseren.
  Halle
 1. Toch nog hoop voor doodzieke baby William dankzij alternatieve behandeling in Spanje? “We hadden nooit verwacht dat er nog een genezing mogelijk zou zijn, maar we laten deze kans niet los”
  Brugge

  Toch nog hoop voor doodzieke baby William dankzij alternatie­ve behande­ling in Spanje? “We hadden nooit verwacht dat er nog een genezing mogelijk zou zijn, maar we laten deze kans niet los”

  Zit er dan toch nog een kerstmirakel in voor William, de jongen van 9 maanden uit Brugge die lijdt aan een zeldzame en ongeneeslijke stofwisselingsziekte? Zijn ouders Marie en Dennis starten vol hoop een nieuwe crowdfunding, nu er sprake is van een alternatieve behandeling in Spanje. Peperduur, want er is nog 100.000 euro nodig. “We willen onszelf niet te veel wijsmaken, maar dit moeten we gewoon proberen.”