Van Rompuy loopt stage bij Colruyt

 1. Ondanks vraag van aantal burgemeesters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”
  Vlaams-Brabant

  Ondanks vraag van aantal burgemees­ters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”

  Vlaams-Brabants provinciegouverneur Jan Spooren is tevreden met de extra maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond aangekondigd heeft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een avondklok kwam er – ondanks de expliciete vraag van enkele burgemeesters uit de Vlaamse rand – dan weer niet. “Maar als er zich problemen stellen, kunnen de gemeenten zelf een avondklok invoeren”, klinkt het.
 2. AZ Sint-Maria verstrengt bezoekregeling: niet meteen bezoek toegelaten bij nieuwe patiënten

  AZ Sint-Ma­ria verstrengt bezoekrege­ling: niet meteen bezoek toegelaten bij nieuwe patiënten

  Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria verstrengt de bezoekregeling. Vanaf maandag 2 november wordt er enkel nog bezoek toegelaten bij patiënten die langer dan vijf dagen gehospitaliseerd zijn. Tijdens de bezoekuren mogen ze dan één vaste bezoeker ontvangen. De voorbije maanden werden de bezoekuren al beperkt. Bezoekers zijn welkom op weekdagen tussen 18 uur en 20 uur en op weekend- en feestdagen tussen 14 uur en 16 uur. Wie een patiënt bezoekt moet onder andere een mondmasker dragen en de handen ontsmetten wanneer hij of zij een kamer binnen- en buitenstapt. De bezoekregeling verschilt ook soms afhankelijk van de dienst waar patiënten opgenomen zijn. Alle informatie over de bezoekregeling kan je hier vinden. “Om de noodzakelijke zorg aan alle patiënten te kunnen blijven aanbieden herhalen we onze oproep aan de Halse bevolking om alle maatregelen bijzonder strikt na te leven”, geeft de ziekenhuisdirectie nog mee.
 1. Klusjesman Cisse (60) met pensioen maar de drummer plant een comeback: “Ik werk hier gewoon te graag”
  PREMIUM
  Halle

  Klusjesman Cisse (60) met pensioen maar de drummer plant een comeback: “Ik werk hier gewoon te graag”

  Klusjesman Francis ‘Cisse’ Desmet (60) gaat na een carrière van dertig jaar op het GO! technisch atheneum in Halle met pensioen. De arbeider vond in 1990 de job van zijn leven op de campus aan de Kluisstraat. “Ik heb nooit stress gekend”, zegt Francis. “Alleen wanneer er verhuisd moest worden, was het even spannend.” De zestiger doet zijn werk zo graag dat hij al een comeback plant. En de leerlingen zullen nog elke dag door hem drummend door de geluidsboxen aangemaand worden om naar de les te gaan.
 2. Onduidelijke communicatie over maatregelen bezorgt dansschool DEC onnodig en véél werk: “Drie keer alles omgegooid, om dan te horen dat we per direct toe moeten... zeg dat dan meteen”
  PREMIUM
  Halle

  Onduidelij­ke communica­tie over maatrege­len bezorgt dansschool DEC onnodig en véél werk: “Drie keer alles omgegooid, om dan te horen dat we per direct toe moeten... zeg dat dan meteen”

  De onduidelijke communicatie over de strengere coronaregels bezorgden heel wat verenigingen onnodig extra werk. Emily Cremers gooide deze week tot drie keer toe het lessenrooster van dansschool DEC in Halle om. Het nachtwerk bleek tevergeefs, want toen ze woensdagavond het Ministerieel Besluit uitploos bleek dat de school gewoon dicht moet. “Ik heb alle begrip voor de strengere maatregelen”, zegt Emily. “Maar zeg ons dan op maandag dat we moeten sluiten. Dan moesten wij al die moeite niet meer doen.”
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond