Het Possozplein met zicht op de achterzijde van het Historisch Stadhuis in Halle. De achterbouw zal er veel compacter worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Possozplein met zicht op de achterzijde van het Historisch Stadhuis in Halle. De achterbouw zal er veel compacter worden. © Bart Kerckhoven

Van ‘Possozparking’ naar belevingsplein. Halle kiest voor kleinere achterbouw Historisch Stadhuis en dat heeft gevolgen voor de hele buurt

HalleHalle gaat voor een kleinere achterbouw aan het Historisch Stadhuis zodat het Possozplein een nieuw belevingsplein kan worden in het centrum van de stad. De voorbije maanden werd er stevig gediscussieerd over de plannen van de aanbouw die volgens velen te groot zou zijn. De architecten mogen opnieuw naar de tekentafel. 

 1. Dreigt financiële strop voor gemeentebesturen? 2 miljoen euro aan dividend verdampt terwijl kosten blijven stijgen in Beersel: “Projecten terugschroeven of kosten besparen... We moeten dat geld wel ergens vinden”
  Beersel

  Dreigt financiële strop voor gemeentebe­stu­ren? 2 miljoen euro aan dividend verdampt terwijl kosten blijven stijgen in Beersel: “Projecten terug­schroe­ven of kosten besparen... We moeten dat geld wel ergens vinden”

  Dreigt er de komende jaren een financiële strop voor de gemeentebesturen? De financieel directeur in Beersel trekt nu al aan de alarmbel voor de komende jaren. Stijgende grondstofprijzen, een dalend dividend en de naweeën van de wateroverlast gooien roet in het eten. En dat terwijl er nog voor 20 miljoen euro aan nieuwbouwprojecten in de pijplijn zitten.
 2. Van privépiloot van de koning tot pionier in de commerciële luchtvaart: vier Leeuwenaren schreven vorige eeuw luchtvaartgeschiedenis
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Van privépi­loot van de koning tot pionier in de commer­ciële luchtvaart: vier Leeu­wenaren schreven vorige eeuw luchtvaart­ge­schie­de­nis

  De ene schopte het tot privépiloot van koning Albert I, een andere vloog met de meest geavanceerde gevechtstoestellen van het Amerikaanse leger. Vier Leeuwenaren waren in de vorige eeuw echte luchtvaarpioniers. Hun verhalen zijn nu gebundeld in een nieuw publicatie. Jan De Backer, één van de auteurs, licht alvast een tipje van de sluier op.
 1. Vooruit Halle organiseert grote inzamelactie van winterjassen: “Geen enkel kind mag in de kou blijven staan”
  Halle

  Vooruit Halle organi­seert grote inzamelac­tie van winterjas­sen: “Geen enkel kind mag in de kou blijven staan”

  Vooruit Halle organiseert op zaterdag 16 oktober een grote inzamelactie van winterjassen. De actie vindt niet toevallig plaats de dag voor de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede. . Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 18,9 procent van de kinderen tussen tot 18 jaar in Halle opgroeit in een kansarm gezin. “Meer dan 1 op 7 kinderen in Vlaanderen groeit op in armoede”, zegt schepen en OCMW-voorzitter Peggy Massien (Vooruit). “Dit zijn onaanvaardbare cijfers voor een welvarende regio als de onze. Daarom zamelen we op winterjassen in zodat de kinderen en ouders in onze gemeente een warme winter tegemoet kunnen gaan. We willen geen enkel kind in de kou laten staan. Wie nog oude jassen en kinderjassen heeft die nog in goede staat zijn kan die in Halle Vooruit bezorgen op het Oudstrijdersplein 14 in Halle op zaterdag 16 oktober van 9.30 uur tot 13 uur. De jassen kunnen ook worden opgehaald na een telefoontje op 0486/39.43.88 of een mailtje naar halle@vooruit.org.
 2. Verenigde Handelaars Halle getrakteerd op applaus voor start van vergadering met schepencollege
  Play
  Halle

  Verenigde Handelaars Halle getrak­teerd op applaus voor start van vergade­ring met schepencol­le­ge

  De Verenigde Handelaars Halle en het schepencollege kwamen vanochtend samen op het stadhuis om er onder andere te praten over het parkeerbeleid. De handelaarsvereniging liet zich vorige week in een open brief kritisch uit over dat beleid omdat het volgens hen klanten afschrikt. Het schepencollege nodigde hen daarom uit om voor een overleg. Heel wat handelaars daagden op maar ook inwoners wilden hen een hart onder de riem steken en zakten iets voor 8 uur af naar het Oudstrijdersplein. In totaal verzamelden een veertigtal mensen voor het stadhuis. Net voor de handelaars binnenstapten werden ze nog getrakteerd op een applaus van de aanwezigen.