De paarsblauwe boshyacinten lokken tienduizenden toeristen, maar er valt zoveel meer te vertellen over het Hallerbos.
Volledig scherm
PREMIUM
De paarsblauwe boshyacinten lokken tienduizenden toeristen, maar er valt zoveel meer te vertellen over het Hallerbos. © Photo News

Van exotische dieren op de dool tot de autopech van Marc Dutroux: vijf dingen die je vast nog niet wist over het Hallerbos

HalleDe Vlaamse regering erkent het Hallerbos als een beschermd natuurreservaat. Het sprookjesachtig paars tapijt van boshyacinten lokt elk jaar tienduizenden toeristen van over de hele wereld. Maar er valt zoveel meer te vertellen over het Hallerbos. Zo werd er ooit een aap gespot en ligt één van de beruchtste snelwegparkings van het land in het bos. Deze vijf dingen wist je nog niet over het bekendste woud van het land.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Organisatoren rommelmarkt Halle verkopen opnieuw handige kalender
  Halle

  Organisato­ren rommel­markt Halle verkopen opnieuw handige kalender

  De organisatoren van de maandelijkse rommelmarkt in Halle hebben opnieuw een kalender uitgegeven. En die is voor de Hallenaren extra handig omdat ook alle belangrijke evenementen al ingevuld zijn. Zo weet iedereen meteen al wanneer in 2022 Carnaval Halle valt of wanneer de Stroppenconcerten zullen plaatsvinden. En natuurlijk zijn ook al de maandelijkse rommelmarkten, elke derde zondag, al opgenomen in de kalender. Zondag werd de kalender voor het eerst te koop aangeboden aan de bezoekers en de standhouders. Maar vanaf donderdag 21 oktober kan je die ook voor 2 euro per stuk kopen in cafés De Met en De Sleutel op de Grote Markt en bij krantenwinkel Svenne Gazet op de Louis Theunckensstraat tegenover het postkantoor in Halle.