In het Pajottenland vind je heel wat stille plekjes.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Pajottenland vind je heel wat stille plekjes. © Mozkito

Van een rusthuis tot een oud klooster: Op deze 7 (opmerkelijke) plaatsen in het Pajottenland kan je in alle rust gaan blokken

PajottenlandVoor studenten breekt er weer een stresserende periode aan. De examens staan voor de deur en dus moeten er heel wat cursussen geblokt worden. Je kamer of je kot zijn niet meteen de meest inspirerende omgeving daarvoor. Daarom zochten wij uit waar je in het Pajottenland samen met je medestudenten de examens kan voorbereiden. Zo vind je wel wat opvallende locaties. Kies hieronder alvast je favoriete plekje en laat dan die onderscheiding maar komen!

 1. INTERVIEW. ‘Jodelmeisje’ Laura Omloop (23) maakt comeback: “Gestopt met zingen om alles mentaal op een rijtje te krijgen”
  PREMIUM
  Halle/Boechout

  INTERVIEW. ‘Jodelmeis­je’ Laura Omloop (23) maakt comeback: “Gestopt met zingen om alles mentaal op een rijtje te krijgen”

  In 2009 stond ze als 9-jarige op het grote podium van Eurosong for Kids in Oekraïne. Dertien jaar later is Laura Omloop (23) uit Boechout volwassen en klaar voor een comeback. Binnenkort komt na een jarenlange radiostilte opnieuw een single uit. “De puzzelstukjes vallen in elkaar”, zegt ze. Samen met manager Jan Vankeerberghen uit Halle blikt ze terug op een moeilijke periode maar kijkt ze ook graag vooruit.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 3. Volgend weekend opnieuw Braderie in Halle: “Bezoekers maken kans op een rit in de Skywatch”
  Halle

  Volgend weekend opnieuw Braderie in Halle: “Bezoekers maken kans op een rit in de Skywatch”

  Volgend weekend is het eindelijk zo ver: Braderie In Halle, wanneer we opnieuw zomerkoopjes kunnen jagen in het centrum. De winkeliers zetten vier dagen lang kraampjes buiten en dan baadt de binnenstad in een sfeer van gezelligheid, animatie en zomerse koopjes. Dit jaar voegen ze er zelfs nog een heuse klantenactie én unieke beleving aan toe. De stad Halle trakteert klanten dan weer op gratis parking.