De mensen van café Vaantjesboer, TWAéMWA, Basta en Komalee slaan de handen in elkaar tijdens Devil Time @Melkstroet.
Volledig scherm
PREMIUM
De mensen van café Vaantjesboer, TWAéMWA, Basta en Komalee slaan de handen in elkaar tijdens Devil Time @Melkstroet. © Bart Kerckhoven

Van de Melkstraat tot de Dorpsstraat: ontdek zes leuke locaties om de Rode Duivels naar de overwinning te supporteren

PajottenlandZaterdag trappen de Rode Duivels hun EK af tegen Rusland. Wij zetten zes leuke locaties op een rijtje waar we samen naar het voetbal kunnen kijken en de sfeer kunnen proeven. Van lekker eten tot dj’s in het voorprogramma... Ook in coronatijden maakt de horeca in onze buurt van het EK een groot feest.

 1. 5 x uit dit weekend in Brussel, de rand en het Pajottenland: van Johan Verminnen tot een smakelijke wandeling
  PREMIUM
  Steenokkerzeel/Hoeilaart/Brussel/Huizingen/Lennik

  5 x uit dit weekend in Brussel, de rand en het Pajotten­land: van Johan Verminnen tot een smakelijke wandeling

  Het aantal evenementen mag door het coronavirus dan nog wel wat beperkt zijn, toch is er tegenwoordig al heel wat mogelijk. En ook in het weekend van 24 en 25 juli staan her en der in Brussel, het Pajottenland en de noordrand allerlei activiteiten gepland. Een optreden van Johan Verminnen bijvoorbeeld, maar ook de Zuidfoor en heel wat meer.
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 1. Gratis zonnecrème-dispensers op Beestenmarkt en Stationsplein in Halle
  Halle

  Gratis zonnecrème-dispensers op Beesten­markt en Stations­plein in Halle

  We moeten nog even wachten op de echte zomerzon, maar als het zover is dan zullen we in Halle alvast niet zonder zonnecrème vallen. Op verschillende locaties in de binnenstad zijn namelijk dispensers geplaatst waar je gratis zonnecrème kan nemen. “Wanneer je in de stad rondloopt of geniet van een terrasje, zal je er niet meteen aan denken om je in te smeren”, laat de stad weten. “Op die momenten staan we niet altijd stil bij de gevaren van de zon. Daarom plaatsen we in samenwerking met de organisatie SUNDO een ‘SMOTspot’ op de Beestenmarkt en het Stationsplein.” Op de slimme SMOTspot-paal zie je de actuele UV-index en de temperatuur en een dispenser biedt je gratis zonnecrème wanneer nodig. Het toestel werkt volledig op zonne-energie. Het slimme toestel gebruikt verschillende sensoren waardoor het handsfree kan gebruikt worden en ook misbruik kan detecteren. De SMOTspots maken deel uit van een campagne rond huidkanker. SMOT staat voor ‘Skin Matters Over Tan’. “Met andere woorden: een gezonde huid primeert op een bruin tintje. Geniet dus van de zon, maar bescherm jezelf”, aldus de stad in een mededeling.