De vierde coronagolf heeft ook de Halse activiteitenkalender in zijn greep. De coronacrisis heeft gevolgen voor onder andere de oudejaarsfuif, de intrede van de sint, de eindejaarsshopping en de pensenkermis van Don Bosco.
Volledig scherm
PREMIUM
De vierde coronagolf heeft ook de Halse activiteitenkalender in zijn greep. De coronacrisis heeft gevolgen voor onder andere de oudejaarsfuif, de intrede van de sint, de eindejaarsshopping en de pensenkermis van Don Bosco. © Bart Kerckhoven

Van de intrede van Sinterklaas tot de pensenkermis van Don Bosco: vierde coronagolf heeft heel wat gevolgen voor evenementen in Halle

HalleDe organisatoren van Halle Schaatst gooien de handdoek in de ring. En ook heel wat andere activiteiten in Halle staan op de helling door de vierde coronagolf. Hoe maakt de sint zaterdag veilig zijn intrede? Kan de kerstmarkt in Lembeek doorgaan? En hoe zit het met de eindejaarsshopping in de binnenstad? Burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) geeft een laatste stand van zaken.

 1. Voorstelling met Lien Van de Kelder gestreamd naar Sint-Augustinus
  Halle

  Voorstel­ling met Lien Van de Kelder gestreamd naar Sint-Augustinus

  De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Halle krijgen eind januari een portie cultuur geserveerd en ze hoeven er niet eens Sint-Augustinus voor te verlaten. Lien Van de Kelder, Jan de Smet en Wouter Berlaen brengen op 31 januari een gevarieerd liedjesprogramma. ‘CHiQUE DiNGUES’ is muziektheater met smartlappen en levensliederen. De voorstelling zelf wordt tot in het woonzorgcentrum gestreamd. Dat gebeurt dankzij een samenwerking van 18 cultuurhuizen die zo de voorstelling naar een vijftigtal zorgvoorzieningen “Cultuurcentrum ’t Vondel is onze overbuur”, zegt Elke De Cuyper, Algemeen Directeur van WZC Sint-Augustinus. “We werken dus regelmatig samen. Onze bewoners houden nog van cultuur. Zeker muziek spreekt tot hun verbeelding. We wilden dus zeker nog eens meewerken aan een livestream. De aankleding van onze polyvalente zaal hier ter plekke zorgt voor een extra ervaring.” Er worden flyers en affiches verspreid en iemand zal ook tickets scheuren bij het binnenkomen. Er is geluidsversterking, een groot scherm en verduisterende gordijnen en de bewoners krijgen ook een blik achter de schermen vanuit de artiestenloge.
 2. Coronazondaars hebben uitvluchten klaar in de politierechtbank: “U wist van de regels niets af… Waarom verstopte u zich dan in de kleerkast?”
  PREMIUM
  Halle/Dilbeek/Gooik/Wezembeek-Oppem/Liedekerke

  Coronazon­daars hebben uitvluch­ten klaar in de politie­recht­bank: “U wist van de regels niets af… Waarom verstopte u zich dan in de kleerkast?”

  In volle lockdown de hond uitlaten om 1 uur ’s nachts, samen op een appartementje cocaïne gebruiken of gewoon eens stoom aflaten op een illegaal feestje in een villawijk. Tientallen corona-overtreders mochten het uitleggen aan politierechter Johan Van Laethem omdat ze in volle coronacrisis de regels aan hun laars lapten. Bijna iedereen had een excuus klaar maar niemand kon de rechter echt overtuigen van hun goede wil.