De vierde coronagolf heeft ook de Halse activiteitenkalender in zijn greep. De coronacrisis heeft gevolgen voor onder andere de oudejaarsfuif, de intrede van de sint, de eindejaarsshopping en de pensenkermis van Don Bosco.
Volledig scherm
PREMIUM
De vierde coronagolf heeft ook de Halse activiteitenkalender in zijn greep. De coronacrisis heeft gevolgen voor onder andere de oudejaarsfuif, de intrede van de sint, de eindejaarsshopping en de pensenkermis van Don Bosco. © Bart Kerckhoven

Van de intrede van Sinterklaas tot de pensenkermis van Don Bosco: vierde coronagolf heeft heel wat gevolgen voor evenementen in Halle

HalleDe organisatoren van Halle Schaatst gooien de handdoek in de ring. En ook heel wat andere activiteiten in Halle staan op de helling door de vierde coronagolf. Hoe maakt de sint zaterdag veilig zijn intrede? Kan de kerstmarkt in Lembeek doorgaan? En hoe zit het met de eindejaarsshopping in de binnenstad? Burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) geeft een laatste stand van zaken.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Coronazondaars hebben uitvluchten klaar in de politierechtbank: “U wist van de regels niets af… Waarom verstopte u zich dan in de kleerkast?”
  PREMIUM
  Halle/Dilbeek/Gooik/Wezembeek-Oppem/Liedekerke

  Coronazon­daars hebben uitvluch­ten klaar in de politie­recht­bank: “U wist van de regels niets af… Waarom verstopte u zich dan in de kleerkast?”

  In volle lockdown de hond uitlaten om 1 uur ’s nachts, samen op een appartementje cocaïne gebruiken of gewoon eens stoom aflaten op een illegaal feestje in een villawijk. Tientallen corona-overtreders mochten het uitleggen aan politierechter Johan Van Laethem omdat ze in volle coronacrisis de regels aan hun laars lapten. Bijna iedereen had een excuus klaar maar niemand kon de rechter echt overtuigen van hun goede wil.
 3. “We dreigen mensen te verliezen. Niet aan het virus maar omdat ze opgebrand zijn” Directeur waarschuwt voor gevolgen van ‘zinloze’ quarantaineregels in het onderwijs
  Play
  PREMIUM
  Halle

  “We dreigen mensen te verliezen. Niet aan het virus maar omdat ze opgebrand zijn” Directeur waarschuwt voor gevolgen van ‘zinloze’ quarantai­ne­re­gels in het onderwijs

  “De quarantaineregels in het onderwijs hebben geen enkel nut meer.” Dat stelt algemeen directeur Lander Van Medegael van scholengroep Korha vast. Zevenhonderd leerlingen van het Heilig Hart&College, de grootste secundaire school van de groep, volgen thuis les omdat te veel leerkrachten ziek zijn of in quarantaine zitten. “Het is dweilen met de kraan open”, zucht algemeen directeur Lander Van Medegael van scholengroep Korha. “Les geven op school heeft geen zin meer.”