De uitbaters van vijf horecazaken in Halle engageren zich om hun zaak kindvriendelijk te houden en zetten woensdag hun handtekening onder die engagementsverklaring.
Volledig scherm
De uitbaters van vijf horecazaken in Halle engageren zich om hun zaak kindvriendelijk te houden en zetten woensdag hun handtekening onder die engagementsverklaring. © Bart Kerckhoven

Van bruine kroeg tot ijsjessalon. Vijf horecazaken krijgen als eerste kindvriendelijk label in Halle: “Als kinderen zich amuseren bestellen ouders graag een extra rondje”

HalleEen ijssalon, een eethuis en twee tearooms maar ook een bruine kroeg. Deze vijf horecazaken in Halle engageren zich om hun zaak kindvriendelijk te houden. En daarom kunnen ze nu rekenen op ondersteuning van de stad.

 1. BKO De Varkenssnuit krijgt zonnepanelen
  Halle

  BKO De Varkens­snuit krijgt zonnepane­len

  De stad Halle laat zonnepanelen installeren op het dak van de buitenschoolse kinderopvang De Varkenssnuit. “De ligging van het dak is er ideaal voor het opwekken van groene stroom”, laat de stad weten. Het Vlaams Energiebedrijf (VEB) stelde de firma Enbro aan voor de installatie met een kostprijs van 5.327,53 euro. Daarnaast is er ook een contract afgesloten voor het jaarlijkse onderhoud van 43,56 euro. “Deze investering in zonnepanelen betekent niet alleen kiezen voor meer groene energie en een daling van de CO2-uitstoot , maar zorgt ook voor een forse besparing voor onze stad”, klinkt het nog. “Met een jaarlijks verbruik van 5.000 kWh bedraagt de terugverdientijd van de investering amper 5,1 jaar. Deze installatie zorgt namelijk voor een daling van de energiefactuur bij BKO De Varkenssnuit van 932 euro.”
 1. Digitaal buurtnetwerk Hoplr bereikt derde van Halse huishoudens
  Halle

  Digitaal buurtnet­werk Hoplr bereikt derde van Halse huishou­dens

  Het digitale buurtnetwerk Hoplr is twee jaar actief in Halle. Het stadsbestuur geeft ter gelegenheid van die verjaardag enkele cijfers mee. In Halle zijn er met Buizingen, Sint-Rochus, Lembeek Oost, Don Bosco - Stroppen, Hondzocht - Lembeek West, Halle Centrum, Essenbeek, Wolvendries – Grote Weide en Breedhout negen Hoplr-buurten actief. “Momenteel maken zo’n 5.300 (omgerekend 30 procent) Halse huishoudens gebruik van de diensten van Hoplr via www.hoplr.com/stad/halle”, klinkt het. “In totaal plaatsten ze hier de afgelopen twee jaar 12.735 berichten en 80.025 reacties. Bovendien hebben zich maar liefst 202 Hallenaren aangemeld via de burenhulpfunctie van Hoplr voor vrijwilligerswerk.”