Gunter Lories, voorzitter Unizo Halle en Tania Boonaert, bestuurslid Unizo Halle en zelf ook handelaar in het centrum.
Volledig scherm
Gunter Lories, voorzitter Unizo Halle en Tania Boonaert, bestuurslid Unizo Halle en zelf ook handelaar in het centrum. © Unizo Halle

Unizo wil centrumplan voor Halle: “Het blijft bij goede bedoelingen en eenmalige initiatieven”

HalleUnizo Halle heeft een verzoekschrift ingediend bij burgemeester en schepenen met de vraag een centrumplan op te stellen. Volgens de organisatie ontbreekt bij het bestuur eenvormigheid en een echt plan om de horeca te ondersteunen bij een relance. “We beweren niet dat er niets gebeurt of dat er niks gebeurt, maar het ontbreekt aan visie”, klinkt het.

3 reacties

 • steven teurlings

  2 maanden geleden
  Een visie is misschien de toegangswegen waar alleen doorrijdende pendelaars rijden, aantrekkelijk maken door aanplanting bomen en er lanen van maken en grote digitale borden bij het inrijden van de stad welke activiteiten er plaats vinden, de toegangswegen versieren met vaandels zoals kerst,carnaval,hyacinten,bedevaart,reuzenstoet, enz… zodoende dat de doorrijdende pendelaars bemerken dat er iets te doen is in het centrum ipv gewoon doorrijden. Dit zou al een mooie toekomst visie zijn.
 • Klaas Paridaens

  2 maanden geleden
  Netheid, parkeerbeleid, bereikbaarheid, veiligheidsgevoel, leegstand, verloedering... Allemaal punten waar aan dient gewerkt te worden.  Kwaliteitsvolle handelszaken, waar je bediend wordt in het nederlands. Zeggen dat alles de schuld is van het stadsbestuur is niet helemaal correct, maar het is een feit dat het Hallse bestuur in een ontkenningsfase zit, het is vijf na twaalf voor onze stad! Halle is al lang niet meer de plek waar mensen uit de ruime omgeving komen shoppen.
 • Francis Davis

  2 maanden geleden
  Torenhoge huurprijzen in bvb basiliekstraat,beletten dat er nieuwe handelaars komen, maar ook stadsbestuur heeft boter op het hoofd ! Vorige centrummanager kostte veel geld en leverde niets op .
 1. Van Pura Vida tot L’O Reine: 6 privésauna’s waar je op Valentijn met je geliefde kan ontspannen in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Pura Vida tot L’O Reine: 6 privésauna’s waar je op Valentijn met je geliefde kan ontspannen in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Het is bijna Valentijn en dus wordt het stilaan tijd om na te denken hoe je je geliefde dit jaar weer kan verrassen. Klassiekers doen het altijd goed, en dus ging onze redactie op zoek naar een aantal privésauna’s in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar je samen helemaal kan ontspannen. Van Merchtem tot Hoeilaart: op deze toffe plekjes kom je helemaal tot rust.
 2. Gratis gidsbeurt in De Lambiek (en er mag natuurlijk geproefd worden)
  Beersel

  Gratis gidsbeurt in De Lambiek (en er mag natuurlijk geproefd worden)

  Het mag dan het laagseizoen zijn wat toerisme betreft in de Zennevallei, de toeristische dienst van Beersel wil toch dat toerisme wat aanzwengelen en organiseert daarom op zaterdag 18 februari een gratis gidsbeurt in het Biercentrum De Lambiek. “Onze gids maakt je in verschillende haltes wegwijs in de wereld van het lambiekbier”, laat de gemeente Beersel weten. “Ook over de historiek van de typische lambiekbieren, over HORAL en de aangesloten lambiekbrouwers en -stekers zal de gids je een deskundige uitleg verschaffen. Een exclusieve film geeft een mooi beeld van het ambachtelijke brouwproces van lambiek en het steken van Oude Geuze en Oude Kriek.” Na de gidsbeurt die start om 14 uur volgt een proevertje en kan iedereen alle bieren in het assortiment degusteren. Inschrijven kan via de website www.delambiek.be.