Cafébazen Bruno Vandierendonck en Bram Boon pleiten voor een belastingverlaging voor een deel van de dranken in hun cafés.
Volledig scherm
Cafébazen Bruno Vandierendonck en Bram Boon pleiten voor een belastingverlaging voor een deel van de dranken in hun cafés. © Mozkito

Uitbaters schreeuwen om BTW-verlaging: “Op café gaan moet betaalbaar blijven”

Uit nieuwe statistieken blijkt dat elke dag in Vlaanderen twee cafés de deuren sluiten. Daarom pleiten de Halse cafébazen Bruno Vandierendonck en Bram Boon voor een BTW-verlaging op non-alcoholische dranken. “De mensen gaan nog steeds graag op café maar het moet betaalbaar blijven”, aldus Bruno en Bram.

13 reacties

 • Peter Huyck

  1 jaar geleden
  Wat zou de dood cost zijn van een kop koffie???? Water, koffiepoeder, suikertje en melkje (dat in vele % terugkomt) + afwas... Verkoopprijs tussen de 2,7 en de 4€ Cafébezoek moet inderdaad betaalbaar blijven.. marge? Uitgedrukt in % ook volgens diezelfde boekhouder?
 • Brigitte Coussement

  1 jaar geleden
  In Frankrijk heeft btw verlaging geleid tot lagere prijzen, bij ons probeerden ze het ook maar de consumentenprijzen bleven gelijk, de belgische uitbaters vonden dat het verschil voor hen was, zo werkt het niet, BTW terug omhoog , kans verkeken...
 • Karel van Velzeke

  1 jaar geleden
  ze zouden ook beter de 30 % taks laten vallen op alle alcoholische dranken,dan zouden ze nog iets verdienen in het buitenland kost een fles sterke drank 50% minder ,vanaf 50 euro gratis verzending,wat wil je nog meer
 • Paul Philippaerts

  1 jaar geleden
  Als de btw op alcohol zou verlaagd worden dan moet de btw op drugs ook maar verlaagd worden. Anders wordt het weer discriminatie.
 • avelino garcia

  1 jaar geleden
  Voor een politieker is € 5 geen probleem met zijn € 7000 per maand, maar ik vrees dat geen enkele cafe houder zijn broek kan ophouden met die hypocrieten.
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Marcel maakt van zijn ouderlijk huis een sociale woning met WarmNest: “Hopelijk volgen velen zijn voorbeeld”
  PREMIUM
  Ternat/Halle-Vilvoorde

  Marcel maakt van zijn ouderlijk huis een sociale woning met WarmNest: “Hopelijk volgen velen zijn voorbeeld”

  Voor ‘t eerst in Vlaanderen wordt een woning van een particulier gerenoveerd door vzw’s om ze vervolgens te verhuren via een sociaal woonkantoor (SVK). Die primeur is weggelegd voor een rijwoning in de Asbaan in Ternat, waar momenteel gewerkt wordt in de ouderlijke woonst van Marcel Vernez. Volgens hem biedt het project WarmNest alleen maar voordelen, zowel voor verhuurders als huurders. We leggen u hieronder uit hoe het allemaal in z’n werk gaat en wat het voordeliger maakt.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld