Hallenaren houden van hun wagen, fietsers vinden de fietszone aangenaam en autodelen schrikt voorlopig nog af. De resultaten van het Stadspanel geven stof tot nadenken in Halle.
Volledig scherm
PREMIUM
Hallenaren houden van hun wagen, fietsers vinden de fietszone aangenaam en autodelen schrikt voorlopig nog af. De resultaten van het Stadspanel geven stof tot nadenken in Halle. © Bart Kerckhoven

Twee op drie inwoners vinden verkeer niet veilig genoeg om kind te laten fietsen: auto blijft koning, zo blijkt uit enquête over mobiliteit

HalleDe Hallenaar ruilt zijn auto niet in voor de fiets. De fietszone valt wel in de smaak maar je kind naar school laten fietsen… Daar bedanken we nog even voor. De resultaten van een nieuwe bevraging van het Stadspanel geven stof tot nadenken. “Er is werk aan de winkel voor ons maar ook de Hallenaar heeft huiswerk”, stelt schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen).

  1. VIDEO. Bol.com laat pakje aan voordeur achter... maar vuilnismannen zien het aan als oud papier: “Het bleef even stil aan de andere kant van de lijn”
    Play
    Halle

    VIDEO. Bol.com laat pakje aan voordeur achter... maar vuilnisman­nen zien het aan als oud papier: “Het bleef even stil aan de andere kant van de lijn”

    We hebben met z'n allen ongetwijfeld al massa’s pakjes laten leveren door Bol.com. Ben je niet thuis? Dan laten ze het meestal op een veilige plek achter of mag je er nadien om bij het postkantoor. Maar in sommige gevallen laten ze het pakje gewoon voor de deur achter. Dan heb je pech wanneer het gestolen wordt... Wat is er erger dan dat? Wat dacht je hiervan: je pakje wordt opgehaald door de vuilnismannen die papier komen rondhalen.