De transmigranten werden ontdekt in een vrachtwagen van een leverancier op het distributiecentrum Dassenveld van Colruyt Group.
Volledig scherm
De transmigranten werden ontdekt in een vrachtwagen van een leverancier op het distributiecentrum Dassenveld van Colruyt Group. © Mozkito

Twaalf Koerden ontdekt tussen lading clementines op distributiecentrum Dassenveld

Op het distributiecentrum van Colruyt Group in Halle zijn vrijdagochtend twaalf Koerden ontdekt in een koelvrachtwagen geladen met fruit. De Spaanse chauffeur hoorde bij zijn aankomst geluiden in de laadruimte. Vier jaar geleden werden in exact dezelfde omstandigheden al eens negentien verstekelingen ontdekt.

 1. Mussenberg in Lembeek wordt gedeeltelijk eenrichting
  Lembeek

  Mussenberg in Lembeek wordt gedeelte­lijk eenrich­ting

  Een deel van de Mussenberg in Lembeek wordt vanaf maandag 18 oktober ingericht als eenrichtingsstraat. Tussen de zijtak naar het Lembeekbos en het kerkhof van Klabbeek zal je in deze straat met de wagen dan enkel nog richting Tubize kunnen rijden. “De Mussenberg in Lembeek is een smalle weg”, laat het stadsbestuur weten. “Hierdoor is hij niet overal geschikt voor tweerichtingsverkeer. Om de verkeerssituatie veiliger te maken zal de straat gedeeltelijk worden ingericht als eenrichtingsstraat. Bovendien wordt op deze manier ook een rem gezet op het sluipverkeer dat vooral tijdens de ochtendspits vanuit Tubize in de richting van Halle rijdt.”
 2. Vooruit Halle organiseert grote inzamelactie van winterjassen: “Geen enkel kind mag in de kou blijven staan”
  Halle

  Vooruit Halle organi­seert grote inzamelac­tie van winterjas­sen: “Geen enkel kind mag in de kou blijven staan”

  Vooruit Halle organiseert op zaterdag 16 oktober een grote inzamelactie van winterjassen. De actie vindt niet toevallig plaats de dag voor de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede. . Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 18,9 procent van de kinderen tussen tot 18 jaar in Halle opgroeit in een kansarm gezin. “Meer dan 1 op 7 kinderen in Vlaanderen groeit op in armoede”, zegt schepen en OCMW-voorzitter Peggy Massien (Vooruit). “Dit zijn onaanvaardbare cijfers voor een welvarende regio als de onze. Daarom zamelen we op winterjassen in zodat de kinderen en ouders in onze gemeente een warme winter tegemoet kunnen gaan. We willen geen enkel kind in de kou laten staan. Wie nog oude jassen en kinderjassen heeft die nog in goede staat zijn kan die in Halle Vooruit bezorgen op het Oudstrijdersplein 14 in Halle op zaterdag 16 oktober van 9.30 uur tot 13 uur. De jassen kunnen ook worden opgehaald na een telefoontje op 0486/39.43.88 of een mailtje naar halle@vooruit.org.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.