Op de carpoolparking aan de Edingensesteenweg in Halle staan personenwagens scheef geparkeerd en zie je vooral veel trekkers staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de carpoolparking aan de Edingensesteenweg in Halle staan personenwagens scheef geparkeerd en zie je vooral veel trekkers staan. © Bart Kerckhoven

Truckers eisen al jaren volledige carpoolparking op, stadsbestuur grijpt in: “Enkel voor Halse chauffeurs zoeken we naar oplossingen”

HalleTruckers palmen een carpoolparking op de Edingensesteenweg in. Van carpoolen is al vijf jaar geen sprake meer. Halle neemt daarom maatregelen. De chauffeurs moeten andere oorden opzoeken. Intussen zoekt het stadsbestuur wel naar oplossingen voor de Halse truckers. Schepen Bram Vandenbroecke (Groen) licht een tipje van de sluier op.

  1. Sterke daling afval en zwerfvuil op carpool- en snelwegparkings in Vlaams-Brabant
    3

    Sterke daling afval en zwerfvuil op carpool- en snelwegpar­kings in Vlaams-Bra­bant

    De afgelopen drie jaar is de hoeveelheid afval en zwerfvuil op parkings langs autosnelwegen, carpoolplaatsen en gewestwegen fors gedaald. “Een gevolg van het strengere handhavingsbeleid en de goede samenwerking met lokale besturen en de wegpolitie”, klinkt het. Om de strijd tegen zwerfvuil verder te zetten zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zich in de toekomst concentreren op de parkings waar het meeste afval wordt achtergelaten. Dit blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA) aan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open VLD).
    Halle
  2. Ronald Detige (44) begeleidt de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”
    PREMIUM

    Ronald Detige (44) begeleidt de slachtof­fers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”

    Het parket van Brussel. Het kluwen van justitie waar misdadigers van de ergste soort worden opgespoord en vervolgd. Hier werkt ook Ronald Detige (44), al 13 jaar op de dienst slachtofferonthaal. Zijn rol is er een van de discretere aard, maar voor één keer treedt hij voor ons op de voorgrond om te vertellen wat hij precies doet. Het grote terreurproces van de aanslagen van 22 maart 2016 speelt daarbij een grote rol. “Na 7 jaar durven sommigen nog steeds niet aan die bewuste dag te denken.”
    Brussel, Zaventem