In heel wat gemeenten knallen ze ook dit jaar zonder vuurwerk.
Volledig scherm
PREMIUM
In heel wat gemeenten knallen ze ook dit jaar zonder vuurwerk. © RV

Tot € 350 boete voor wie het toch doet: Meeste gemeenten in het Pajottenland verbieden vuurwerk rond de jaarwisseling

PajottenlandVoor velen zijn Nieuwjaar en vuurwerk onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar wie van plan is om 2022 in te luiden met een knal, kan wel eens bedrogen uitkomen. Heel wat burgemeesters in het Pajottenland verbieden immers vuurwerk. In gemeenten waar het niet toegelaten is, staan er zelfs GAS-boetes op die kunnen oplopen tot 350 euro. Zo wordt het afsteken van een vuurpijl op veel plaatsen een wel heel dure grap. Wij zochten uit waar het mag en waar niet.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Tachtigplussers in de Zennevallei krijgen binnenkort boostervaccin
  Zennevallei

  Tachtig­plus­sers in de Zenneval­lei krijgen binnenkort boostervac­cin

  Vanaf 1 juni krijgen alle tachtigplussers in de Zennevallei de kans om een tweede boostervaccin tegen het coronavirus te krijgen. De uitnodigingen zijn intussen onderweg en worden ten laatste op maandag 23 mei in de brievenbussen verwacht. “De ruim 5600 boostervaccinaties worden gepland tussen woensdag 1 juni en vrijdag 17 juni en verlopen uitsluitend op afspraak”, laat de stad Halle weten. “Tachtigplussers die in een woonzorgcentrum verblijven zullen via een collectief vaccinatiemoment in het woonzorgcentrum gevaccineerd worden en krijgen dus geen persoonlijke uitnodigingsbrief voor het vaccinatiecentrum.”
 1. Jeroen D’hoedt moet stoppen met atletiek: “Ik heb tot het einde geprobeerd weer de top te halen”
  atletiek

  Jeroen D’hoedt moet stoppen met atletiek: “Ik heb tot het einde geprobeerd weer de top te halen”

  Jeroen D’hoedt heeft, tot zijn grote spijt, niet alles uit zijn loopcarrière kunnen halen en recent gaf hij er dan ook de brui aan. Telkens kreeg hij te maken met pijn in de rug ten gevolge van een nier met een slechte werking. Die problemen kwamen elke keer terug, zodat hij nooit meer de resultaten van de jaren voordien kon bereiken. Dat resulteerde in het einde van zijn loopcarrière.
 2. Zo VeloVeilig is Halle: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Halle

  Zo VeloVeilig is Halle: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Halle hebben 222 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.