Experts controleerden eerder de gevels van de Sint-Martinusbasiliek in Halle nadat er brokstukken naar beneden vielen.
Volledig scherm
Experts controleerden eerder de gevels van de Sint-Martinusbasiliek in Halle nadat er brokstukken naar beneden vielen. © Bart Kerckhoven

Toestand Sint-Martinusbasiliek Halle veilig na uitgebreid onderzoek en herstellingen

HalleWe hoeven geen schrik meer te hebben van vallende brokstukken aan de Sint-Martinusbasiliek in Halle.

 1. Opnieuw zwaar verwaarloosde dieren in Diegemse wei: “Kadavers van de vorige keer lagen er nog”
  PREMIUM
  Diegem/Lennik

  Opnieuw zwaar verwaar­loos­de dieren in Diegemse wei: “Kadavers van de vorige keer lagen er nog”

  In september vorig jaar woedde er een weidebrand aan de Haachtsesteenweg. Ellen Van Assche ving toen met zorgboerderijen Huppeldepup en De Ark van Pollare 97 dieren op; van schapen, over konijnen tot cavia’s. Allemaal vertoonden ze tekenen van verwaarlozing. Woensdag werd ze weer gecontacteerd, op dezelfde plek waren er opnieuw zwaar verwaarloosde dieren aangetroffen. Voor de meesten kwam alle hulp te laat.
 2. Pastoor (72) oog in oog met gemaskerde mannen die cannabisplantage overvallen: “De kweker verschool zich in mijn tuin”
  PREMIUM
  Halle

  Pastoor (72) oog in oog met gemaskerde mannen die cannabis­plan­ta­ge overvallen: “De kweker verschool zich in mijn tuin”

  “Dertig jaar leef ik hier zonder angst, maar die heb ik nu wel te pakken.” Pastoor Raymond Decoster (72) is deze week ongewild in een thriller terechtgekomen. Een cannabiskweker bracht de nacht in zijn tuin door, op de vlucht voor twee gemaskerde mannen. Het werd het begin van een nachtmerrie. Midden in de kille nacht en blootvoets stond hij plots oog in oog met de inbrekers. De volgende nacht was hij getuige hoe het verzegelde cannabispand naast hem weer ongewenst bezoek kreeg. “Ik heb deze week veel stommiteiten begaan”, geeft de priester toe.