Experts controleerden eerder de gevels van de Sint-Martinusbasiliek in Halle nadat er brokstukken naar beneden vielen.
Volledig scherm
Experts controleerden eerder de gevels van de Sint-Martinusbasiliek in Halle nadat er brokstukken naar beneden vielen. © Bart Kerckhoven

Toestand Sint-Martinusbasiliek Halle veilig na uitgebreid onderzoek en herstellingen

HalleWe hoeven geen schrik meer te hebben van vallende brokstukken aan de Sint-Martinusbasiliek in Halle.

 1. Pastoor (72) oog in oog met gemaskerde mannen die cannabisplantage overvallen: “De kweker verschool zich in mijn tuin”
  PREMIUM
  Halle

  Pastoor (72) oog in oog met gemaskerde mannen die cannabis­plan­ta­ge overvallen: “De kweker verschool zich in mijn tuin”

  “Dertig jaar leef ik hier zonder angst, maar die heb ik nu wel te pakken.” Pastoor Raymond Decoster (72) is deze week ongewild in een thriller terechtgekomen. Een cannabiskweker bracht de nacht in zijn tuin door, op de vlucht voor twee gemaskerde mannen. Het werd het begin van een nachtmerrie. Midden in de kille nacht en blootvoets stond hij plots oog in oog met de inbrekers. De volgende nacht was hij getuige hoe het verzegelde cannabispand naast hem weer ongewenst bezoek kreeg. “Ik heb deze week veel stommiteiten begaan”, geeft de priester toe.
 1. Jolien Boumwko keert terug naar het kogelstoten bij Vilvoorde AC, Elena Defrère wint Interprovinciale kampenmeeting
  Indooratletiek

  Jolien Boumwko keert terug naar het kogelsto­ten bij Vilvoorde AC, Elena Defrère wint Interpro­vin­ci­a­le kampenmee­ting

  Vilvoorde AC zal het in de toekomst moeten stellen zonder discuswerper Philip Milanov, maar sloot in de plaats Jolien Boumwko aan, die een tweede carrière begonnen is met de kogel. Daarnaast kan VAC nog de 20-jarige Elena Defrère opstellen in kogelstoten en discuswerpen. Tijdens de Interprovinciale kampenmeeting won ze alvast het eerste nummer met 15,17m.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.