Een sfeerbeeld van de eerste editie van Skallyfest in Halle.
Volledig scherm
PREMIUM
Een sfeerbeeld van de eerste editie van Skallyfest in Halle. © RV

Toch feesten op de festivals? Bij Skallyfest houden ze met alles rekening: “Zelfs sneltesten zijn mogelijk”

HalleZullen we dit jaar toch nog een festival kunnen meepikken? De vaccinatiecampagne komt op gang en dus leven festivalorganisatoren op hoop. We leggen zelf graag eens ons oor te luister bij de organisatoren van Skallyfest, dat normaal half mei in Halle moet plaatsvinden. “We zijn realistisch genoeg om verschillende scenario’s voor te bereiden”, zegt Fre Vanvlaenderen, die Skallyfest mee organiseert.

 1. Geen eetfestijn door corona? GO! Beukenbos verkoopt dan maar pizza’s en lasagnes om speelplaats te verfraaien
  Buizingen

  Geen eetfestijn door corona? GO! Beukenbos verkoopt dan maar pizza’s en lasagnes om speel­plaats te verfraaien

  In de school Beukenbos van het Gemeenschapsonderwijs moeten ze het in coronatijden stellen zonder de inkomsten van eetfestijnen. Maar de leerkrachten blijven creatief en dus organiseerden ze in de plaats een pizza- en lasagneverkoop. “De kinderen zijn dol op pizza en lasagne en gingen dan ook stevig aan de slag met de kans om deze te bestellen”, klinkt het op de school. “Ouders, grootouders, ooms en tantes, … overal werden er kopers gevonden. Onze Beukenbossers zullen deze dagen 841 keer Italiaans eten: 448 pizza’s en 393 lasagnes werden verkocht. Onze leerlingen van het vijfde leerjaar gaven het beste van zichzelf om al die bestellingen in de juiste zak te krijgen. Het was een hele klus die we op een goed uurtje werken en tellen samen klaarden. Met de opbrengst kunnen we dromen van enkele fijne realisaties op onze speelplaats.”
 1. Bruno (54) heeft als proefpersoon voor vaccinonderzoek duidelijke boodschap: “Egoïsme helpt ons niet uit deze crisis”
  PREMIUM
  Halle

  Bruno (54) heeft als proefper­soon voor vaccinon­der­zoek duidelijke boodschap: “Egoïsme helpt ons niet uit deze crisis”

  Bruno Tordeur (54) is één van de tweeduizend Belgische proefpersonen voor het vaccinonderzoek van Johnson & Johnson. De voorzitter van de adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking in Halle is geen pleitbezorger van de farma-industrie maar het coronavaccin van het Amerikaanse bedrijf is wel bereikbaar voor inwoners van armere landen. En dat trok hem over de streep. “Als we deze pandemie willen oplossen moeten we solidair zijn”, zegt hij.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg