Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Mozkito

Tijdens lambiekmaand in oktober krijg je met deze 10 activiteiten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekarrangementen en fietstochten

Pajottenland en ZennevalleiOktober is lambiekmaand in Pajottenland en de Zennevallei. Een hele maand kunnen bezoekers deelnemen aan tal van activiteiten, wandelingen, workshops en fietstochten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale lambiekarrangementen in lokale hotels en open brouwerijdagen. Wij zochten alvast de leukste 10 activiteiten speciaal voor jou uit!

 1. Rode Duivels-gekte bij FC Dworp: jeugdploegen schreeuwen België naar de overwinning
  Play
  Dworp

  Rode Dui­vels-gek­te bij FC Dworp: jeugdploe­gen schreeuwen België naar de overwin­ning

  De jeugdploegen van FC Dworp werkten vorige week woensdag een duivelse training af. Met een eigen filmpje willen ze de Rode Duivels alvast aanmoedigen. Op muziek van Oscar and the Wolf wordt jong en oud hevig supporterend in beeld gebracht. ‘Now it’s your turn!’ weerklinkt er ook. Aan het enthousiasme van de club op de Rilroheide zal het alleszins niet gelegen hebben. FC Dworp roept intussen andere ploegen op om hetzelfde te doen.
 2. Driehonderd voetbalfans volgen België-Marokko in Lindegroen
  Buizingen

  Driehon­derd voetbal­fans volgen Bel­gië-Marokko in Lindegroen

  Het hoeft niet enkel toneel of een eetfestijn te zijn dat een volle zaal lokt in het Lindegroen in Buizingen. Bijna driehonderd supporters zagen er de Rode Duivels compleet ten onder gaan tegen Marokko op het WK in Qatar. En zelfs de plaatselijke chiro had de weg gevonden naar Lindgroen. Zij maakten er een unieke groepsactiviteit van. De Vrienden van het Lindegroen werken samen met Jeugdhuis Eenders en Spectakulo voor de organisatie van het evenement. Opmerkelijk: voor en na de wedstrijd en tijdens de rust gingen de schermen in de zaal uit. Dat was een boodschap van de organisatoren om de wantoestanden op vlak van mensenrechten in Qatar aan te klagen.
 3. Vijf herrieschoppers komen goed weg voor rechtbank: “Redelijke termijn overschreden”
  Opwijk/Lennik

  Vijf herrie­schop­pers komen goed weg voor rechtbank: “Redelijke termijn overschre­den”

  Vijf mannen uit Opwijk, Dendermonde en Lennik die de voorbije jaren betrokken waren bij verschillende gewelddadige incidenten, zijn veroordeeld tot werkstraffen van 75 en 100 uur, en gevangenisstraffen van 15 maanden en twee jaar. Het vijftal sloeg onder meer een voormalige vriend van hen meermaals in elkaar, en was betrokken bij verschillende vechtpartijen op een fuif van een jeugdbeweging in Opwijk, in februari 2019.