Anita Mahy op de trein. Zij overleefde tien jaar geleden de treinramp in Buizingen. "Schrik heb ik niet, maar ik moet wel tegen de rijrichting in zitten", zegt ze.
Volledig scherm
PREMIUM
Anita Mahy op de trein. Zij overleefde tien jaar geleden de treinramp in Buizingen. "Schrik heb ik niet, maar ik moet wel tegen de rijrichting in zitten", zegt ze. © Mozkito

Tien jaar na de treinramp in Buizingen: “Ik ben diezelfde dag nog op een andere trein gestapt”

Zaterdag is het tien jaar geleden dat twee treinen botsten in Buizingen. Negentien mensen stierven en er vielen 162 gewonden. Hulpverleners, slachtoffers en nabestaanden blikken deze week terug op één van dodelijkste treinongelukken en de nasleep er van. Anita Mahy was één van die gewonden. Zij ijvert sindsdien voor meer veiligheid op het spoor. “Had iedereen gedaan wat ze moesten doen, dan was deze ramp nooit gebeurd.”

 1. Kapper Marc slaakt noodkreet: “Overheid vergeet kappers en schoonheidsspecialisten bijna volledig... zonder extra steun is dit niet houdbaar”
  PREMIUM
  Halle

  Kapper Marc slaakt noodkreet: “Overheid vergeet kappers en schoon­heids­spe­ci­a­lis­ten bijna volledig... zonder extra steun is dit niet houdbaar”

  Kapper Marc Dekegel uit Halle slaakt een noodkreet. “Met een compensatie van 300 euro gaan de kappers de coronacrisis echt niet overleven”, zegt hij. “Nu al kloppen collega’s aan bij het OCMW.” De kappers draaiden tot nu toe tot dertig procent minder omzet in dit coronajaar. “De klanten blijven weg omdat er geen reden meer is om zich te laten knippen”, zegt Marc, die hoopt dat de overheid met structurele steunmaatregelen over de brug komt.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?