Naela Bien in een van de strandstoeltjes van de zomerbar van café Puzzles in Halle.
Volledig scherm
PREMIUM
Naela Bien in een van de strandstoeltjes van de zomerbar van café Puzzles in Halle. © Bart Kerckhoven

TERRASTIP. Puzzles: “Aan de oevers van de Leide voelt het tijdens de hitte toch net iets koeler aan”

HalleCafé Puzzles in Halle is in zonnige tijden een zomerbar. De deuren van het café zelf blijven dicht, maar iedereen kan zich installeren in een van de gezellige strandstoeltjes naast de deur om te genieten van de sfeer. Als enige zaak in Halle heeft Puzzles zelfs tafeltjes met zicht op de Leide.

 1. AZ Sint-Maria heeft opnieuw cafetaria: nieuwe Bistro & Shop opent de deuren
  Halle

  AZ Sint-Ma­ria heeft opnieuw cafetaria: nieuwe Bistro & Shop opent de deuren

  Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria heeft opnieuw een cafetaria. Die was gesloten sinds het uitbreken van de corona-epidemie. Vroeger bevonden de Bistro & Shop zich in de onthaalzone van het ziekenhuis. Omwille van de COVID-pandemie en de sluiting van de horeca moest ook het ziekenhuis die dienstverlening sluiten. Om de afstandsregels te kunnen naleven, werd intussen de onthaalzone volledig vernieuwd en uitgebreid met de ruimte waar zich vroeger de Bistro & Shop bevonden. Daarom ging het ziekenhuis op zoek naar een nieuwe locatie. De Bistro & Shop hebben nu opnieuw de deuren geopend in Blok B op de verdieping 1. Dat is vlakbij het personeelsrestaurant. “In vergelijking met de vroegere Bistro is hier veel meer ruimte en licht”, klinkt het in het ziekenhuis. Het is dus een aangename plek om even te onthaasten.” Bezoekers en patïenten zijn er welkom. Op weekdagen zijn Bistro & Shop open van 8 uur tot 10 uur en van 14.30 uur tot 19.30 uur. In het weekend en op feestdagen van 14 uur tot 19.30 uur.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Tijdens lambiekmaand in oktober krijg je met deze 10 activiteiten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekarrangementen en fietstochten
  PREMIUM
  Pajottenland en Zennevallei

  Tijdens lambiek­maand in oktober krijg je met deze 10 activitei­ten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekar­ran­ge­men­ten en fietstoch­ten

  Oktober is lambiekmaand in Pajottenland en de Zennevallei. Een hele maand kunnen bezoekers deelnemen aan tal van activiteiten, wandelingen, workshops en fietstochten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale lambiekarrangementen in lokale hotels en open brouwerijdagen. Wij zochten alvast de leukste 10 activiteiten speciaal voor jou uit!