Tatjana Smismans uit Buizingen wil Miss Vlaams-Brabant worden.
Volledig scherm
Tatjana Smismans uit Buizingen wil Miss Vlaams-Brabant worden. © rv

Tatjana (22) overwint verlegenheid en werpt zich in strijd om kroontje Miss Vlaams-Brabant: “Lang getwijfeld omdat ik nooit zelfvertrouwen had. En kijk waar ik nu sta”

HalleTatjana Smismans doet een gooi naar het kroontje van Miss Vlaams-Brabant en droomt van de finale van Miss België. Dit weekend stond ze op het podium van Kermis Halle om iedereen te overtuigen. Ooit was het meisje zo verlegen dat ze zelfs de verkiezing van Mini-Prinses aan zich voorbij liet gaan. “Tijden veranderen en mensen dus ook”, lacht ze in de laatste rechte lijn naar de verkiezingsavond.

 1. 9 WORKSHOPS om de gezellige herfst mee door te komen: van boomklimmen tot winterbarbecue en gitaar leren spelen voor aan het kampvuur
  PREMIUM
  halle, vilvoorde, tervuren, grimbergen, kapelle-op-den-bos

  9 WORKSHOPS om de gezellige herfst mee door te komen: van boomklim­men tot winterbar­be­cue en gitaar leren spelen voor aan het kampvuur

  De temperatuur begint weer te dalen en we weten: de zomer ligt bijna achter ons. Boomblaadjes beginnen te kleuren. Het duister valt sneller, Halloween staat voor de deur en we beginnen stilaan te snakken naar warme dekentjes en cosy in de zetel kruipen met een lekkere pot thee. Maar er is zo veel meer dan dat! Dus lijsten wij een aantal leuke workshops op om je de juiste inspiratie te geven om er op uit te trekken. Zo beleef je een leuke dag alleen, met je gezin of ben je even kinderloos door de leuke workshops waar je hen enkele uren plezier mee bezorgd. Van boomklimmen met het hele gezin tot kaarten drukken met een pastapers, jawel. Het zit er allemaal tussen. Dus kom uit die luie zetel en geniet van deze herfstworkshops.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Verenigde Handelaars Halle getrakteerd op applaus voor start van vergadering met schepencollege
  Play
  Halle

  Verenigde Handelaars Halle getrak­teerd op applaus voor start van vergade­ring met schepencol­le­ge

  De Verenigde Handelaars Halle en het schepencollege kwamen vanochtend samen op het stadhuis om er onder andere te praten over het parkeerbeleid. De handelaarsvereniging liet zich vorige week in een open brief kritisch uit over dat beleid omdat het volgens hen klanten afschrikt. Het schepencollege nodigde hen daarom uit om voor een overleg. Heel wat handelaars daagden op maar ook inwoners wilden hen een hart onder de riem steken en zakten iets voor 8 uur af naar het Oudstrijdersplein. In totaal verzamelden een veertigtal mensen voor het stadhuis. Net voor de handelaars binnenstapten werden ze nog getrakteerd op een applaus van de aanwezigen.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?