Een beeld uit 2016 toen op het Dynastieplein in Halle het bufferbekken werd aangelegd.
Volledig scherm
Een beeld uit 2016 toen op het Dynastieplein in Halle het bufferbekken werd aangelegd. © Mozkito

Studiebureau maakte fout bij ontwerp bufferbekken Dynastieplein. Rechter geeft Halle gelijk maar stad gaat toch in beroep en wil hogere schadevergoeding

HalleHet studiebureau dat het bufferbekken ontwierp onder het Dynastieplein maakte volgens de rechter wel degelijk fouten. De stad Halle krijgt een schadevergoeding maar die is onvoldoende om aanpassingen te doen en dus gaat het stadsbestuur in beroep.

 1. Eerste fysiek geplande gemeenteraad in Halle dan toch nog online door stijgende coronacijfers
  Halle

  Eerste fysiek geplande gemeente­raad in Halle dan toch nog online door stijgende coronacij­fers

  Het stadsbestuur van Halle wilde dinsdagavond 26 oktober voor het eerst sinds maanden opnieuw fysiek een gemeenteraad organiseren. Maar op het laatste nippertje is toch gekozen voor een online gemeenteraad waarbij de raadsleden dus achter hun computer de vergadering bijwonen. Maandag werd al gepolst bij de fractieleiders of er bezwaren waren om toch opnieuw online te vergaderen. Door een punt in hoogdringendheid toe te voegen aan de agenda is er wettelijk geen enkel probleem. De gemeenteraad werd bij de start wel meteen vijf minuten geschorst omdat de nodige documenten bij het besluit ontbraken. Maar met wat vertraging kon het punt goedgekeurd worden zodat dan toch aan de agenda kon begonnen worden.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.